• De medewerkers van Nic Oud bij de eerste editie van de Obstacle Run. Dit jaar gaan ze de uitdaging weer aan.

    Nic. Oud

Team Nic. Oud in Obstacle Run: 'Lol, sportiviteit en teambuilding'

HEERHUGOWAARD Wie de sportieve uitdaging wil aangaan in de tweede editie van de Obstacle Run Heerhugowaard op 2 juni 2018 kan zich tot en met 11 maart nog voordelig inschrijven tegen het early bird-tarief. Meedoen kan individueel of als groep vrienden of collega's. Een van de bedrijven die net als vorig jaar van de partij zal zijn, is Nic. Oud uit Heerhugowaard.

De deelname van vorig jaar vloeide voort uit het belang dat het Heerhugowaardse bedrijf, gespecialiseerd in direct mail door middel van print & mail, fulfilment, weblogistics en targeting, stelt in vitaliteit. Operationeel Manager Sander de Waard legt uit: "Binnen Nic Oud doen we al jaren aan het stimuleren van vitaliteit en sportief bezig zijn. We zijn elk jaar nauw betrokken bij de cityruns in Heerhugowaard en Alkmaar en bieden onze medewerkers mogelijkheid om daaraan mee te doen en ter voorbereiding daarop organiseren we hardloopclinics onder leiding van professionele hardloopcoaches (Peter Winkel en Bianca van Diepen). Ook sponsoren we lokaal talent, zoals Tony van Diepen om te kunnen komen tot grootse prestaties. Tony werd twee weken geleden nog Nederlands Kampioen op de 400 meter indoor."

Tijdens een Management Team-bespreking kwam vorig jaar een eventuele sponsoring voor de toen nog nieuw op te zetten obstacle run ter tafel. "We besloten met het MT om te sponsoren en schreven ons in als team," aldus Sander. "Voor de lol, sportiviteit en een stukje teambuilding." Het voltallige Management Team, zes man en Patricks zoon Nick, bedwong tijdens de eerste editie van de Obstacle Run Heerhugowaard de obstakels bij het Strand en Park van Luna.

De leden van het team van Nic. Oud hadden allemaal zo hun eigen voorbereiding. Sander: "Het leuke van deze run is dat je dit doet als team. De een is meer getraind dan de ander, maar met zijn allen de finish halen was de werkelijke uitdaging. Twee teamleden deden ongetraind mee en ook die vonden het een te gekke ervaring en kwamen met een brede glimlach (van opluchting) over de finish." Dit jaar begint de voorbereiding op de Obstacle Run voor een deel van het team met de hardloopclinics voorafgaand op de cityruns. "De kortste afstand van de run is dit jaar 2 km langer dan vorig jaar, dus dat wordt onze nieuwe uitdaging." Meer informatie op obstaclerunheerhugowaard.nl.