• Speel-o-theek De Zusjes voor onbegrensd speelplezier.

    Bert Boer

Speel-o-theek De Zusjes

Advertorial

HEERHUGOWAARD Speel-o-theek De Zusjes in Heerhugowaard houdt 23 maart de officiële opening. Een speel-o-theek is een soort bibliotheek waar je geen boeken leent maar speelgoed en spelletjes.

OPENINGSFEEST Zaterdag 23 maart is iedereen welkom bij het gratis feest van speel-o-theek De Zusjes. Ouders en kinderen kunnen er een kijkje nemen en lid worden. Officieel gaan de deuren open van de garage met buitenspeelgoed. Om 11.00 uur door wethouder Stam.

"De speel-o-theek kan een grote rol spelen in het meer naar elkaar omkijken", aldus de initiatiefnemers van Speel-o-theek De Zusjes. "Immers samen spelen is een belangrijke manier om te oefenen voor het later goed kunnen samenwerken. Terwijl kinderen opgaan in hun spel ontwikkelen zij zich op allerlei gebieden: taalvaardigheid, sociale vaardigheid, cognitief en motorisch."

De opening wordt een speeldag op zich. Kinderen kunnen los op 4 op een rij XXL spelen, basketballen (easy basket), sjoelen (XXL sjoelbak) en veel meer te gekke spelletjes. Kinderen die alle activiteiten gedaan hebben en een volle stempelkaart kunnen laten zien krijgen een mooie goodiebag mee naar huis.Ook is er een demonstratie van Infento Rides. Infento is het eerste bedrijf ter wereld dat een bouwpakket maakt waarmee je echte voertuigen kunt maken. Met één kit en een inbussleutel kun je eindeloos creëren, een hele jeugd lang. Van loopwagen, step, driewieler, fiets, skelter, skibock tot sleetjes. Speel-o-theek De Zusjes heeft de onbegrensde mogelijkheden van Infento in huis gehaald.

LID WORDEN Bezoekers die op 23 maart lid worden mogen als bonus aan het Rad van Fortuin draaien en maken zo kans op het winnen van een mooie prijs. Leden van Speel-o-theek De Zusjes kunnen profiteren van vele mogelijkheden. Uittesten welk speelgoed nu het beste geschikt is. Wat vindt een kind leuk om mee te spelen? Vaak zijn kinderen na 3 weken wel uitgekeken op het spelmateriaal en hebben ze weer behoefte aan een nieuwe uitdaging. Via Speel-o-theek De Zusjes kunnen kinderen eindeloos experimenteren.

SPEELGOED EN MEER Naast speelgoed en spelletjes is er ook de mogelijkheid om oefenmaterialen te lenen, zoals bijvoorbeeld een Bosubal en de Wobbel om het evenwicht te trainen. Of een zitkussen/grote bal om op te zitten en te oefenen. Via de mobiele Speel-o-theek brengt De Zusjes besteld speelgoed aan huis. Vanaf 23 maart wordt speelplezier verspreid.

In de centrale ruimte van speel-o-theek De Zusjes staat een kinderzwerfboekstation. Een bibliotheek, maar dan exclusief voor kinderboeken en gratis toegankelijk voor iedereen. De enige voorwaarde, is dat je het boek na lezen weer verder laat zwerven. Boeken die door een kind met liefde zijn gelezen, zijn na een tijdje toch minder leuk. Te makkelijk, te dun, te veel plaatjes. Deze boeken zijn echter voor de volgende generatie kleintjes heerlijk om te ontdekken. Lever ze daarom in bij een zwerfboekstation, zoals bij speel-o-theek De Zusjes en geef ze een tweede (en derde, vierde…) kans.