• Dennis Gebbink neemt de cheque in ontvangst van de leerkrachten van Stichting Flore.

    Stichting Flore

Personeel Flore schenkt kerstpakket aan goede doel

HEERHUGOWAARD De Stichting Only Friends werd 18 december blij verrast door een flinke gift van Stichting Flore. Adrie Groot, voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Flore overhandigde een cheque ter waarde van € 2.040 aan Stichting Only Friends. Personeelsleden van Stichting Flore doneerden gul de waarde van hun kerstpakket aan dit goede doel. Adrie Groot, voorzitter Stichting Flore: "Stichting Flore is er voor álle kinderen. Kinderen zijn de toekomst, het is mooi om met dit gebaar een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het levensgeluk van een kind dat de pech heeft gehad met een beperking te zijn geboren".

Het is een goede traditie bij Stichting Flore om aan het einde van het jaar alle professionals te bedanken voor hun tomeloze inzet voor de kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Flore biedt de collega's de mogelijkheid een keuze te maken uit vijf kerstpakketten samengesteld met duurzame producten en zo mogelijk ook in deze streek geproduceerd. Er kon ook gekozen worden om de waarde van het kerstpakket te doneren aan een goed doel. Alle personeelsleden zijn in de gelegenheid gesteld om een goed doel aan te dragen. Hier werd flink gehoor aan gegeven. Vier goede doelen werden genomineerd en allemaal hadden ze als bestemming – hoe kan het ook anders – kinderen. Na de stemming onder alle personeelsleden is het Friendship Sports Centre met de meeste stemmen gekozen tot 'Flore goede doel 2017'.

Mariëlle Apeldoorn, leerkracht op De Zeppelin in Heerhugowaard – één van de 27 Flore-scholen - droeg het goede doel aan. "Na het zien van een uitzending van Ivo Niehe werd ik totaal gegrepen door deze nog 'onbekende parel' en heb ik dit doel aangedragen bij Flore. Er zit een meisje bij mij in groep 4 met een spierziekte. Zij gaf onlangs een spreekbeurt over haar ziekte en dat maakte behoorlijk indruk bij haar klasgenootjes. Mooi om te zien hoe de kinderen om haar heen hierop reageerden en zich bewust werden van het geluk dat zij hebben omdat zij met een gezond lijf zijn geboren." Dennis Gebbink is blij met de cheque en legt uit hoe Stichting Only Friends is ontstaan. "25 jaar geleden werd onze zoon Myron geboren met een hersenbeschadiging. De motorische beperking die hij daaraan over heeft gehouden, maakte dat hij niet goed kon meekomen bij een reguliere voetbalclub. Daarop heb ik het initiatief genomen om een, in eerste instantie voetbal-, club op te richten voor kinderen met een beperking met als doel deze kinderen te laten genieten van sport, zich te ontwikkelen en vriendschappen te sluiten. Inmiddels heeft de club al bijna 700 leden en zijn er sportaccommodaties op meerdere plaatsen in het land. Daar ben ik natuurlijk super trots op!" De stichting wordt voornamelijk gerund door vrijwilligers en de kosten worden gedekt door donaties en sponsoring. De bijdrage van Stichting Flore is een welkome aanvulling op onze exploitatie". Voor meer informatie: www.onlyfriends.nl Doneren mag natuurlijk altijd: bankrekeningnummer NL24ABNA0428.9798.15 t.n.v. Sportclub Only Friends.