• Filiaalleidster Loes Hoefakker opende samen met haar collega Wendy Lamars officieel de winkel door het rode lint door te knippen.

    Aldi

Onder de indruk van vernieuwde Aldi

HEERHUGOWAARD De eerste klanten stonden vrijdag 8 juni al ruim voor 8.00 uur verwachtingsvol in de rij voor de feestelijke opening van de vernieuwde Aldi-vestiging in Heerhugowaard. Filiaalleidster Loes Hoefakker opende samen met haar collega Wendy Lamars officieel de winkel door het rode lint door te knippen.

Vervolgens stroomden de nieuwsgierige klanten naar binnen. Klanten waren zichtbaar blij met de nieuwe indeling van de winkel. Binnen twee uur krasten vierhonderd klanten een prijs weg: van tablets en hogedrukreinigers tot de hoofdprijs van 250 euro. Deze hoofdprijs werd al binnen een half uur uitgereikt aan mevrouw B. Goedhart.

De hele dag bleef het een drukte van belang. De nieuwe opzet van de winkel sprak de klanten bijzonder goed aan. Vooral de brede paden, de indeling van de winkel en de vele versproducten vielen goed in de smaak.

De Foodtruck die voor de deur stond werd drukbezocht. Daar konden de gasten vers klaargemaakte hapjes van Aldi-producten proeven. In de week na de opening zijn er nog diverse proeverijen in de winkel.

In dit nieuwe filiaal ligt de nadruk op de presentatie van de vele verse producten zoals groente, fruit, brood, vlees en vis. De 'best geteste' producten geven aan dat naast de voordeligste prijs ook goede kwaliteit hoog in het vaandel staat bij Aldi.

Duurzaamheid is belangrijk voor Aldi. Steeds meer duurzaam geproduceerde producten zijn in het assortiment opgenomen. Voor de klanten die geen of minder vlees eten is er de nodige keuze uit vegetarische producten. Op dit moment zijn er meer dan zestig biologische producten verkrijgbaar en ook het aantal Fairtrade-producten is groeiende.

Aldi heeft naast huismerken ook steeds meer bekende merkartikelen in het standaardassortiment. Denk aan Heineken, Blue Band, Calvé, Unox, Coca-Cola en Lays.

Naast een duurzaam assortiment ook wordt nagestreefd om de filialen zo duurzaam mogelijk in te richten. Alle verlichting binnen en buiten is LED. Papier en folie worden 100 procent gerecycled.

De verbouwde winkel aan Berckheidelaan 4 in Heerhugowaard beschikt over zo'n 117 gratis parkeerplaatsen. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur en op zondag van 10.00 tot 19.00 uur.