• Kees en Renée omringd door supervrijwilligers

    Theo Annes

Mooie en zinvolle matches

Advertorial

Vrijwilligers meer dan welkom bij Stichting Present

HEERHUGOWAARD "Superblij zijn we met de vrijwilligers die we hebben, maar we kunnen best weer wat nieuwe mensen gebruiken. Ze zijn meer dan welkom." Aan het woord is Kees Slot, bestuursvoorzitter van Stichting Present Heerhugowaard-Langedijk. een non-profit organisatie die zich inzet voor mensen die te maken hebben met armoede, een sociaal isolement of een slechte gezondheid.

Wilfred van den Hoven

"Wij geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen soms te groot. Stichting Present Heerhugowaard-Langedijk kan die verbindende schakel zijn die nodig is", aldus Kees.

In Renée Rademacher heeft de stichting sinds vorig jaar een algemeen coördinator die de afgelopen jaren bij onder andere Stichting De Waaier heeft bewezen een prima makelaar in vrijwilligerswerk te zijn. Zij voelt zich bij Present meer dan thuis en is met haar bestuursleden vol ambitie. "We willen een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden", vertelt Renée in het kantoor aan de Dolomiet 98 in Heerhugowaard." We zitten hier op een prima plek met hulp van Stichting Woonwaard".

NETWERK Present heeft een werkwijze die Renée graag nog eens onder de aandacht brengt. "Mensen kunnen zich bij ons aanmelden als vrijwilliger. Dat kan voor één bepaalde klus, maar ook zijn er mensen die zich opgeven als een soort flexvrijwilliger. Je kunt dat doen als individu, maar ook als een groep collega's, een vriendengroep of met welk andere groep ook."

Dat zorgt in de praktijk voor mooie en zinvolle matches. "Behangen, het schilderen of opknappen van een huis, mensen helpen verhuizen zijn vaste activiteiten. Maar ook het opknappen van een tuin, hier hebben we momenteel echt veel hulp bij nodig." Zowel Renée als Kees laten weten dat vrijwilligers voor bijvoorbeeld één dag ook zeer welkom zijn.

Present zet zich in voor mensen die de ondersteuning echt nodig hebben en zijn altijd in beeld bij een zorgorganisatie. Vrijwilligers geven als individu of groep aan waar ze goed in zijn en wanneer ze beschikbaar zijn. Dat kan heel praktische hulp zijn, maar ook zijn sociale ontmoetingen en activiteiten vaak een vertrekpunt.", vertelt Renée.

Het is duidelijk dat Present niet zonder hulp van anderen kan. Daarom is de stichting blij met elke steun die het krijgt. "Het contact met de Gemeentes Heerhugowaard en Langedijk is prima", zegt Kees. "Maar ook de hulp van het bedrijfsleven is belangrijk. Zo hebben we via Garage Stokman voor bepaalde klussen de beschikking over een busje, en Party Garden stelt geregeld lunches voor de vrijwilligers beschikbaar. Mooi die betrokkenheid."

Wie iets wil betekenen voor Present, als vrijwilliger of als sponsor, is meer dan welkom.
i www.stichtingpresent.nl/heerhugowaard-langedijk
Algemeen coördinator: Renée Rademacher 06-12911515