• Henk Spaan

Kippie smaakt elke dag

Advertorial

HEERHUGOWAARD Het is feest bij Kippie Heerhugowaard. De landelijke franchiseketen bestaat 25 jaar en dat gaat groots gevierd worden. Ook Werner en Cindy Boots van de succesvolle Kippie zaak in winkelcentrum Middenwaard willen graag dat hun klanten meeprofiteren van dit jubileum.

Wilfred van den Hoven

Ruim twaalf jaar terug nam het duo de zaak in Middenwaard over. In die periode bouwde het hun onderneming uit tot een florerend bedrijf. Werner: "Ik heb altijd als kok gewerkt, en met plezier. Jaren terug deed de mogelijkheid zich echter voor om dit bedrijf over te nemen. Cindy werkte bij de vorige eigenaar en die stopte ermee. Die kans op overname wilden we grijpen. We begonnen met twee man personeel, nu hebben we zeven mensen in dienst."

Kippie is in Nederland hét toonaangevende franchisewinkelbedrijf op het gebied van grill- en maaltijdproducten. Het hoofdkantoor en de distributieafdeling bevinden zich in Poeldijk. Van daar uit worden de producten aan de winkels geleverd. In de winkels worden de producten bereid en klaargemaakt voor de verkoop.

JUBILEUMACTIES "Vandaag de dag bestaat de franchiseketen uit 48 grill- en maaltijden winkels.", aldus Werner. "De succesfactoren van Kippie? Ik denk dan aan de kant-en-klaar maaltijden, gegrilde producten, broodjes, snacks en natuurlijk de Kippiepannen. Ook bezorgen we, dat is niet bij iedereen bekend." De winkel in Middenwaard, tegenover de Lidl is ruim en overzichtelijk, een gevolg van een grondige verbouwing die in 2016 plaatsvond. "Ja, dat heeft de winkel een mooie en eigentijdse uitstraling gegeven. Bij ons is alles vers en kwaliteit staat voorop, al 25 jaar", vertelt de trotse eigenaar. "Ook is een sterk punt dat alles mogelijk is bij ons. Wil je bijvoorbeeld kleine hoeveelheden van iets, of juist groot, alles kan". Vanwege het jubileum gelden in de periode van 16 tot en met 21 april spetterende acties, leuk daarbij is dat alles in het teken staat van het 25 jarig bestaan van het moederbedrijf.

KIPPIEPAN Werner: "Het is echt feest, zo kun je vijf grote gegrilde kippenpoten voor maar 2,50 euro scoren en zijn alle broodjes met een snack, zoals kroket, frikandel en hamburger slechts 25 cent." Maar er zijn meer aanbiedingen. De complete maaltijden worden tot en met zaterdag 21 april voor slechts 2,50 euro per pond verkocht. Tot slot zijn ook de bekende Kippiepannen afgeprijsd. Alle pannen die normaal 29,95 euro kosten, worden nu verkocht voor 25 euro. De pannen kunnen gereserveerd worden via de website. "We groeien nog steeds, de afgelopen kerst was het superdruk, rijen mensen tot buiten Middenwaard, dat hadden we nog nooit meegemaakt. Voor ons een signaal dat we kwaliteit bieden", aldus Werner. "Het is hard werken als ondernemer, maar we doen het graag, de reacties van de mensen zijn toch wel het mooist. Als klanten de Kippiepan terugbrengen en zeggen 'Het smaakte geweldig, je hebt er weer nieuwe klanten bij'."