• De kersverse huurders van de eengezinswoningen aan de Watermuntstraat hebben hun nieuwe woningen feestelijk in gebruik genomen.

    Woonwaard

Feestelijk welkom huurders energiezuinige nieuwbouw Watermuntstraat

HEERHUGOWAARD De aankomende bewoners van de Watermuntstraat in Heerhugowaard hebben woensdag de sleutels van hun nieuwe huurwoning. Woonwaard gaf hen een feestelijk welkom waarbij de bewoners meteen kennis konden maken met hun nieuwe buren.

De bewoners zijn allemaal ontzettend blij met hun woning en enthousiast over alle extra's. Pierre Sponselee, bestuurder van Woonwaard: "Er is een aantal dingen bijzonder aan deze nieuwbouw woningen: elke woning is in één dag gebouwd, de woningen hebben geen gasaansluiting, de bewoners kunnen hun eigen woonlasten bepalen door het gebruik van de woning en er is een enorm ruime zolder." De sociale huurwoningen wekken evenveel energie op als een huishouden gemiddeld verbruikt. De woningen zijn all electric: er zijn geen gasleidingen meer aangelegd. Woonwaard sluit in de nieuwbouw geen gas meer aan en neemt bij renovaties stappen om de woningen te verduurzamen en van gasaansluitingen af te halen. De woningen zijn in onderdelen in de fabriek gemaakt, zodat er iedere bouwdag één complete woning aan de Watermuntstraat in elkaar gezet kon worden, een record. Bouwbedrijf Volker Wessels heeft de woningen gebouwd.