• Sylvia Zwart in haar prachtige en sfeervolle winkel in de Broekerveiling

    Theo Annes

Droom die uitkomt

Advertorial

'Ik kan op je vertrouwen'. Het was afgelopen week een mooi compliment dat Sylvia Zwart van een klant kreeg. De in Amsterdam geboren onderneemster is pas sinds zes weken de trotse eigenaar van Dreamsz in het overdekte winkelcentrum van Broek op Langedijk." Ik had een klant mijn mening gegeven over welke jurk haar het beste stond. Ze volgde mijn advies op. Gisteren kwam ze vertellen hoe blij ze was toen iedereen haar complimenteerde met haar jurk. Daar geniet ik zo van, dat mensen blij zijn en dat ook later laten weten", aldus Sylvia. Haar kledingwinkel richt zich op vrouwen vanaf 25 jaar. "Ik ben echt supergelukkig met mijn winkel. Ik ben al vanaf mijn jeugd gek op kleding en mode. En met Dreamsz komt toch echt een beetje een droom uit", aldus de sympathieke onderneemster. Het is duidelijk waar Dream voor staat. Haar initialen SZ zorgen vervolgens voor de originele naam van haar winkel.

Wilfred van den Hoven

STEUN Ondanks de interesse voor kleding die ze altijd al had bracht ze meer dan dertig jaar door in de financiële wereld. "Er diende zich echter een reorganisatie aan bij de bank waar ik werkte. Voor mij was dat het moment om te onderzoeken of het hebben van een eigen kledingzaak niet een mooi alternatief was. Met de steun van mijn man en kinderen heb ik de stap gemaakt. En in die zes weken dat ik de winkel heb is het woord spijt nog geen moment bij me opgekomen". Sylvia werkte als 15 jarige in een kledingzaak in Hoorn. De ervaringen uit die tijd hebben zeker bijgedragen aan het realiseren van haar droom . "Een superleuke tijd. Heerlijk om mensen te helpen bij het zoeken naar een nieuwe outfit. Nu 40 jaar later doe ik het weer en het gevoel vind ik nog steeds prachtig." Sylvia pakte onlangs de kans met beide handen aan toen een goede vriendin de huidige winkel van de hand deed. Met hulp van haar man Fred en goede vrienden werd het pand in enkele dagen omgebouwd tot een prachtige kledingzaak waar de loop al goed inzit.

SPONTAAN 'De positieve reacties zijn enorm. Ik werk met drie merken van een duurder segment, maar vooral zoek ik graag naar mooie, leuke en betaalbare mode. Het adviseren vind ik een belangrijk onderdeel van mijn vak. En ik moet ook zeggen dat de spontane West-Friese mentaliteit me erg aanspreekt. In die korte tijd heb ik al heel wat vaste klanten". Uiteraard is er huize Zwart goed nagedacht over de stap naar het ondernemen. " Maar iedereen was gelukkig positief, ik zag het zitten , ook de mening van mijn vriendin deed me erg goed. "Jij kunt dit", verzekerde ze me. En zij kan het weten omdat zij al jaren succesvolle kledingwinkels heeft." Over de huidige locatie in Broekerveiling is Sylvia zeer tevreden. Ook de buren hier zijn allemaal even aardig . Er heerst een prima sfeer." De winkel is haar passie, maar ook besteedt Sylvia veel tijd aan haar gezin en kleinkinderen. 'Dat is rijkdom en daar geniet ik ontzettend van".

i Dreamsz. Marktplein 53
1721CK Broek Op Langendijk, 0226 745 098

w www.dreamsz.nl