• De Groot en Slot

De Groot en Slot goes Alpe d'HuZes

BROEK OP LANGEDIJK De Groot en Slot uit Broek op Langedijk zal op 7 juni met twee teams meedoen aan de Alpe d'HuZes. Maar liefst twintig deelnemers gaan fietsend of lopend de berg meerdere malen beklimmen. "Met deze actie willen wij zoveel mogelijk geld inzamelen in de strijd tegen de ziekte kanker."

Veel mensen krijgen direct of indirect te maken met deze vreselijke ziekte. En aangezien De Groot en Slot een goede afspiegeling van de maatschappij vormt, wil het bedrijf een positieve bijdrage leveren. De Groot en Slot, gevestigd in Broek op Langedijk, is wereldwijd actief met veredeling van uienrassen, sjalottenrassen en plantuienrassen

Met de opbrengst van Alpe d'huZes wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer zal overlijden aan kanker.

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen hebben de teamleden van De Groot en Slot al diverse acties ondernomen in de vorm van zalmverkoop, spinningmarathon, wijnverkoop en cakeverkoop in samenwerking met een plaatselijke bakker. "We organiseren nog een feestavond welke geheel verzorgd wordt door mensen en bedrijven die ons hierin steunen. De afsluiting van de feestavond zal een veiling betreffen waarbij 100% van het geld ten goede komt aan de Alpe d'HuZes!"

Alle 20 deelnemers, de vrijwilligers en supporters reizen begin juni af naar Frankrijk. Beide teams zijn momenteel keihard aan het trainen. Ze zijn te volgen via www.degrootenslot.nl/Ad6, hier staat ook meer informatie over doneren.

Verwendag voor kankerpatiënten

HEERHUGOWAARD Stichting Verwendag Heerhugowaard presenteert zaterdag 26 mei samen met vele professionals uit de zorg een verwendag voor kankerpatiënten uit Heerhugowaard en omliggende gemeenten. De verwendag vindt plaats bij fysiotherapiepraktijk Ann Taveirne aan de Umbriellaan.

Diagnose kanker zet je wereld op z'n kop. Plotseling is niets meer gewoon. Een spannende tijd breekt aan. Je komt terecht in een circuit van behandelingen in het ziekenhuis. Plotseling draait je hele leven om je gezondheid. Dat vraagt veel energie. Wat is het dan fijn om even niet bezig te zijn met je ziekte, maar je heerlijk te laten verwennen.

Een grote groep gecertificeerde vrijwilligers staat op de Verwendag klaar om een nek-, schouder-, rug- of voet-en onderbeenmassage te geven, er kan genoten worden van een manicure, schoonheidsbehandeling, en een kleine kappersbehandeling en deelnemers kunnen worden verwend met een kleur- en kledingadvies op maat. Tussendoor kunnen de aanwezigen tijdens de koffie met iets lekkers, kletsen met anderen en ontspannen. Er zijn aan deze verwendag voor de deelnemers geen kosten verbonden.

Wie wil deelnemen aan deze dag, kan zich aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen via de website www.verwendagheerhugowaard.nl.