• www.pixabay.com

Bibliotheek Heerhugowaard wil meer activiteiten voor ouderen bieden

HEERHUGOWAARD In Heerhugowaard is een groeiend aantal senioren die behoefte hebben aan meer persoonlijk en onderling contact. Er worden al verschillende activiteiten georganiseerd, maar bibliotheek Kennemerwaard zou graag samen met de ouderen een stapje verder gaan.

De bibliotheek doet hierbij een oproep aan senioren die het leuk vinden om een groep te starten om met elkaar activiteiten te bedenken (voor binnen en buiten de bibliotheek) en om samen dingen te ondernemen. Op dinsdagochtend 10 juli houdt de bieb van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in Heerhugowaard aan Parelhof 1a een informatiebijeenkomst over de start van deze groep onder de titel Senioren Samen. Bijvoorbeeld koffieochtenden waarin herinneringen worden opgehaald over vroeger of activiteiten op het gebied van cultuur, kunst, sport, geschiedenis of vrije tijd. Praten over gezondheid, voeding of zorg die wordt aangeboden in de gemeente. Maar vooral onderwerpen die de mensen zelf aandragen. Dit kan ook gewoon iets leuks om te doen zijn, laagdrempelige activiteiten waarbij iedereen zich welkom voelt om langs te komen en gelijkgestemden te vinden.

Bibliotheek Kennemerwaard is op zoek naar betrokken inwoners van Heerhugowaard die het leuk vinden om een actieve rol te spelen in die groep. Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar Liesbeth Munters. L.munters@bknw.nl. Ook voor meer informatie over het project Senioren Samen kunnen mensen contact met haar opnemen via de mail of mobiel 06 – 102 284 399.