• n.v.t.

Bas Bentzon Bloemen 45 jaar

HEERHUGOWAARD Bas Bentzon Bloemsierkunst wil de klant iets speciaals en unieks bieden. "We zijn geen doorsnee bloemenzaak", vertelt Bas Bentzon die samen met zijn vrouw Anne-Marie al 45 jaar trotse eigenaar is. Het jubileum wordt gevierd op donderdag 11 juli. Bij besteding krijgen de klanten een leuke attentie cadeau. Tevens geldt een kortingsactie op die donderdag 11 juli: 45% korting op alles met uitzondering van topbloemen en ander bloemwerk.

ARTISTIEK De winkel doet artistiek aan. Dit is al meteen te merken bij binnenkomst. Er hangen tal van schilderijen aan de muur met bijpassende gedichten, gemaakt door Bas zelf. Ook enkele beelden die er staan, zijn van zijn eigen hand. Van jongs af aan is hij al erg kunstzinnig en deed, voordat hij zijn eigen zaak begon, veel ervaring op in diverse bloemenwinkels. Het huidige pand dateert uit de jaren dertig. "We vinden het belangrijk dat de winkel sfeer uitstraalt en iets eigens heeft" aldus Bas.

KLEURRIJK Bentzon, geboren in Rotterdam, heeft een kleurrijk leven: Zo werkte hij mee met bruidsshows van Mary Borsato (waar hij kleding van bladeren ontwierp). Bas: "Ik werkte
drie jaar lang op de ambassade in Parijs waar we versieringen moesten aanbrengen met bloemen. En met boomschors heb ik een lijst ontworpen tijdens het jaar van Rembrandt. Ik hou ervan om aparte, gekke dingen te maken." Hij geeft aan niet met zijn hoofd maar met zijn hart te werken. Daarbij krijgt hij administratieve ondersteuning van partner Anne-Marie. "Zij is werkelijk mijn ziel en zaligheid, zonder haar had ik dit allemaal niet kunnen doen."

ROUWARRANGEMENTEN "Onze specialiteit is rouwarrangementen", vervolgt hij. "Ik verwerk daar persoonlijke dingen in. Van klompen tot trompetten en miniatuurzeilboten." Daarbij geeft hij aan veel aandacht voor de klant te hebben, en te luisteren naar diens verhaal. "Het zijn iemands laatste bloemen, dus daar moet je wel zorg aan besteden", aldus Bas. En: "Mensen komen bij ons het rouwarrangement ophalen en nemen het dan mee door heel Nederland, en ook wel naar Duitsland en Noorwegen."

DUURZAAM Hij vertelt dat kwaliteit hoog in het vaandel staat. Anne-Marie hierover: "Ondanks dat we 45 jaar bestaan, gaan we toch met onze tijd mee. Wij maken modern bloemwerk, de zogenaamde plukboeketten. Wij zijn een groene bloemist. We scheiden al ons afval. En we kopen ongeveer 90 procent duurzaam gekweekte bloemen, genaamd MPS. Slechts tien procent van de gekweekte bloemen zijn niet groen, omdat niet alle soorten nog duurzaam gekweekt worden."

TOPBLOEMEN Personeel met veel expertise en kunde, dat vinden de eigenaren erg belangrijk. "We zijn aangesloten bij Topbloemen en niet bij Fleurop, en we zijn premium bloemist", zegt partner Anne-Marie. Want: "Fleurop neemt iedereen aan, en Topbloemen pikt alleen de bétere bloemisten eruit." Personeelsleden Laura en Nicoline geven aan met plezier in de zaak (waar duidelijk een familiaire sfeer heerst) te werken.

WORKSHOPS De winkel verzorgt met Pasen en Kerst luxe workshops. Volgens Anne-Marie is dat een compleet avondje uit. Ze vertelt dat deze avonden populair zijn bij de klanten. "De mensen gaan dan echt met een showstuk naar huis!" vult Bas aan.

BRUIDSWERK Bas verwerkt dikwijls stof van een trouwjurk, dat over is, in het bruidsboeket en in de corsage van de bruidegom. Aan creatieve ideeën geen gebrek bij hem.
Anne-Marie tot slot: "Ons waarderingscijfer bij Topbloemen gegeven door de klanten die Bentzons boeketten hebben ontvangen is een 9.4! Wie het leuk vindt kan ons elke week op Facebook volgen." De hele maand juli krijgt iedereen bij besteding een attentie.

i www.basbentzonbloemsierkunst.nl
Middenweg 190, 1701 GG Heerhugowaard. Tel.: 072-5712872
Facebook: Bloemsierkunst Bas Bentzon