• Geraldine Musch: 'Bewust bewegen en ontspannen draagt bij aan een grotere vitaliteit en verbetering van de gezondheid'

    Theo Annes

APK voor lichaam en geest

BROEK OP LANGEDIJK Studio West is de naam van de yoga- en massagestudio van Geraldine Musch (28). Ze verzorgt al een paar jaar sessies in Heiloo, Obdam en Schagen. Vanaf 8 maart geeft ze haar groepslessen en individuele begeleiding ook in Broek op Langedijk (Westerdel). Haar missie: balans in lichaam en geest creëren en tegelijkertijd ontspanning, kracht en energie stimuleren. Vanaf 25 maart gaan ook de bootcamplessen weer van start.

Rik Werner

Een zittend leven. Stress of een burn-out. Het zijn de welvaartsziektes van deze tijd, constateert Geraldine Musch. "Ik help mensen graag om de balans, rust, en kracht in zichzelf te voelen, om zo beter een weg te vinden in onze prestatiegerichte wereld. Bewust bewegen en ontspannen draagt bij aan een grotere vitaliteit en verbetering van de gezondheid. De oefeningen doen dit op een functionele en leuke manier. Dat maakt de les als een APK voor lichaam en geest."

PERSOONLIJK Geraldine, die de Saswitha Opleiding voltooide voor yoga en wijsbegeerte, verzorgt in Westerdel onder meer yoga en massage. "Ik verzorg lessen in kleine groepen, waarbij de leeftijd varieert van 20 tot 95 jaar." Praktisch en bewust oefenen staat centraal tijdens haar lessen en workshops. "Het is geen competitie, maar er is wel sprake van uitdaging." Geraldine benadrukt dat grenzen voelen en respecteren een belangrijk aandachtspunt is. "Binnen de groepslessen is gekozen voor maximaal zes personen. Er is volop ruimte voor persoonlijke begeleiding. Een ieder kan aan de slag op zijn of haar eigen niveau om de mogelijkheden te ontdekken en te stimuleren."

De yogalessen zijn gebaseerd op de klassieke Hatha-yoga traditie. "Het is Yin en Yang in een juiste balans. Na inspanning volgt ontspanning. Iedere les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen. Waarbij we altijd eindigen met een eindontspanning." De kern staat vast, waarbij krachtopbouwende, balans- en ontspanningsoefeningen de basis vormen. Tijdens de yogales creëert Musch een veilige en vertrouwde omgeving. "De studio is sfeervol. Die wordt verwarmd door lage temperatuur vloerverwarming. Voor zittende en liggende oefeningen zijn er extra dikke zachte yogamatten aanwezig. Na de eindontspanning is er ruimte voor een kopje thee. Die zorg en aandacht maken het tot een bijzondere beleving."

POSITIEF Geraldine noemt haar persoonlijke benadering 'onderscheidend'. "Mensen die zich bij mij melden mogen rekenen op een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik wil weten wat jou beweegt, zodat ik je beter kan begeleiden naar wat je nodig hebt. Als er eventuele klachten van dien aard zijn dat ik niet kan helpen, verwijs ik door naar iemand die dat mogelijk wel kan." De reacties op haar individuele aanpak zijn erg positief, ervaart ze met regelmaat. Ben je benieuwd wat het voor jou zou kunnen betekenen? Dat kun je volgens Geraldine alleen zelf ervaren door het te doen. Neem jij haar uitnodiging aan?

i Aanmelden kan per email via info@kantvanwest.nl . Meer informatie is verkrijgbaar via 06 43 02 86 07. Start vanaf 8 en 11 maart bij Studio West aan het Grootoort 40 in Broek op Langedijk (Westerdel).
De lessen duren maximaal 1,5 uur. Dit is inclusief het kopje thee.