• VVD Heerhugowaard

VVD-fractie op bezoek bij Espeq

HEERHUGOWAARD De Heerhugowaardse VVD fractie is op bezoek gegaan bij Espeq Opleidingsbedrijven in Heerhugowaard. Een belangrijke organisatie die mensen opleidt voor de bouwsector. Ook hadden de fractieleden het genoegen om kennis te maken met een afvaardiging van het ROC Horizon College.

Heerhugowaard heeft een groot aanbod opleidingsmogelijkheden en werkaanbod voor technische MBO'ers. Maar de krapte op de arbeidsmarkt neemt toe terwijl er nog veel getalenteerde mensen rondlopen die nog niet hun plek hebben kunnen vinden. Véronique Wanst, raadslid voor VVD Heerhugowaard: "Als VVD vinden we de verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt belangrijk. ESPEQ en Horizon College laten zien hoe intensieve samenwerking zorgt voor kwalitatief goed personeel! Deze samenwerking tussen verschillende partijen is uniek in Nederland. De komende jaren liggen er mooie plannen om meer jongeren te enthousiasmeren voor de technische vakopleidingen. Hoe gaaf zou het zijn als jonge VMBO en MBO leerlingen in Heerhugowaard worden opgeleid met de allernieuwste technieken en inzichten."

De bouw is in beweging. In Heerhugowaard spelen deze onderwijsinstellingen een grote rol om invulling te geven aan alle ontwikkelingen en de vraag die daarbij komt kijken. Zo krijgen leerlingen inzicht in alle facetten die komen kijken bij bouwprojecten, van metselaar tot electricien en welke stappen de meeste efficientie en effectiviteit opleveren. "Het is een fascinerende dag geweest en als VVD genieten we van alle goede dingen die de samenwerking tussen onder andere ESPEQ en Horizon College oplevert voor de leerlingen en het bedrijfsleven van Heerhugowaard. Hier kun je écht een vak leren!"