• Lijsttrekker Sebastian Visser

    Richard Rood

Sebastian Visser wordt nieuwe lijsttrekker Nederland Duurzaam

HEERHUGOWAARD Nederland Duurzaam doet in maart weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Heerhugowaard. Tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen is Sebastian Visser de lijsttrekker van Nederland Duurzaam. Tevens is hij vanaf heden fractievoorzitter van de Heerhugowaardse partij. Daarmee neemt hij het stokje over van Freek Marchal, die voor werkzaamheden naar het buitenland vertrekt. Visser is al geruime tijd verbonden aan Nederland Duurzaam.

Nederland Duurzaam gaat de lijn doortrekken die de afgelopen vier jaar is ingezet. Speerpunten in het partijprogramma blijven een ruimer horeca- en evenementenbeleid, duurzaam wonen (“wonen zonder energierekening”) en het stimuleren van innovatie en ondernemerschap in Heerhugowaard. Uniek is dat de partij hiermee een groen en duurzaam geluid vertegenwoordigt zonder daarbij als ‘links’ gekwalificeerd te kunnen worden. 

Nederland Duurzaam neemt in tegenstelling tot veel andere partijen met een relatief jonge fractie deel aan de verkiezingen in Heerhugowaard. Zo staat naast de 27-jarige Visser de 19-jarige Milo Poland op de tweede plek op de kieslijst. Hij kan na deze verkiezingen het jongste raadslid in Heerhugowaard worden. De oudste kandidaat op de lijst van 10 personen is Frans Schrauwers, met 66 jaar het financieel geweten van de fractie. Verder vindt men op de lijst naast een milieugeograaf ook mensen uit de sportwereld, omdat bevordering van sporten en bewegen ook een belangrijk speerpunt is van Nederland Duurzaam.

Volg de fractie verder op Facebook, Twitter en Instagram.