• ANP Foto Lex van Lieshout

Lijst met volksvertegenwoordigers Langedijk bekend

LANGEDIJK Het Centraal Stembureau van de gemeente Langedijk heeft vanochtend om 10.00 uur de definitieve uitslag vastgesteld. Daarmee is ook bekend geworden wie door de kiezers is gekozen als volksvertegenwoordigers.

Het aantal stemmen en zetels per partij is als volgt vastgesteld: Dorpsbelang kreeg 2226, goed voor vier zetels, VVD 2171 stemmen en ook vier zetels. Kleurrijk Langedijk mocht rekenen op 1711 stemmen en drie zetels, 1158 mensen stemden CDA, goed voor twee zetels, Hart voor Langedijk-D66 veroverde met 1096 stemmen ook twee zetels, evenals GroenLinks (1441) en de Senioren Langedijk (1161). Voor de PvdA waren er 689 stemmen en één zetel, ChristenUnie behaalde ditzelfde aantal zetels met 851 stemmen.

De gekozen volksvertegenwoordigers zijn: 

de Boer, F.H.A. (Floris) Buis, A.J.L. (Ton) Bus, B. (Bianca) van Eijk, S. (Soledad) de Graaf, H. (Hans) Hartog, G.N. (Greet) Kloosterboer, A.E. (Annelies) Nieuwenhuizen, J. (Jasper) Nieuwland-Rijs, E. (Els) Nijman, G.J.E. (Ger) Nugteren, W. (Willem) Reijven, M.L. (Marcel) Rep, G.J. (Gerard) Schoutsen, M.G.C. (Maurice) Schuijt, A.M. (Marian) van der Starre, A. (André) Swager, M. (Madelon)  van Verseveld-Gerrits, I.D.M. (Inez) Visser-Bet, J.D. (Joke)  Wagenaar, R.J. (Rob) van der Zee, L.C. (Lea) 

Vrijdagmiddag starten de coalitieonderhandelingen met openbare beschouwingen over de verkiezingsuitslag en een eerste verkenning naar het vervolg. De nieuw verkozen raadsleden komen daarvoor bijeen om 16.00 uur in het gemeentehuis aan de Vroedschap te Zuid-Scharwoude. Deze bijeenkomst is openbaar.

Op dinsdag 27 maart om 20.00 uur is er een bijzondere raadsvergadering waarin de rechtmatigheid van de verkiezingen wordt vastgesteld, het onderzoek van de geloofsbrieven plaatsvindt, maar ook het afscheid van de niet terugkerende raadsleden. De nieuwe gemeenteraad van Langedijk wordt op donderdag 29 maart 2018 geïnstalleerd. Deze openbare vergadering begint om 20.00 uur in het gemeentehuis in Zuid-Scharwoude.