• CDA Heerhugowaard

CDA Heerhugowaard op bezoek bij brandweer

HEERHUGOWAARD Het Waardse CDA is maandag op bezoek geweest bij het brandweerkorps van De Noord. De politici kwamen niet met lege handen, er was voor het korps taart en CDA spaarvarkens. Jolanda van Ling van CDA Heerhugowaard: "Het was een hele enerverende avond. Zo hoorden wij dat zij tweemaal per week uitrukken voor brand, een ongeval of een poes in een boom. Zij oefenen elke week op verschillende disciplines."


Brandweerlieden uit andere gemeenten die in de gemeente werken worden ondergebracht tijdens de werkuren bij het korps waar zij op dat moment zijn. "Het CDA is meegegaan naar een oefening. Deze ging over het bevrijden van een slachtoffer uit een auto. Er werd verteld waar  je op moet letten, hoe ga je te werk, wat is de nazorg naar de familie van de slachtoffers. De agressie tegen de hulpverleners valt mee, zo vertelde de brandweercommandant Ronald Beers."

De brandweer gaf aan wel wel last te hebben van fout geparkeerde auto's, drempels en afsluitingen van wegen. Dit scheelt in de aanrijtijd. "Er is goede samenwerking tussen de korpsen. Oefenen kost geld, dat is soms moeilijk uit te leggen.
Er wordt serieus geoefend en met veel gemotiveerde vrijwilligers. CDA vraagt aandacht voor veiligheid, financiën, aanrijdtijden en vrije doorgang voor de brandweerkorpsen."