• Gaat Rick van Breda zaterdag weer als eerste over de finish in Sint Pancras ?

    Rick van Breda

Topfavoriet in Sint Pancras

Rick van Breda gaat zaterdag voor 5e zege.

Wilfred van den Hoven

SINT PANCRAS

"De Ronde van Sint Pancras heeft een aantal haakse bochten en wat klinkers. Twee ingrediënten die nodig zijn voor een zware koers. Ik hoop dat ik hierdoor en de lange rechte stukken het verschil kan maken."

CHINA Rick van Breda won de de wedstrijd in Sint Pancras al vier keer en lijkt in uitstekende vorm voor een vijfde zege. Onlangs won hij het criterium in Oudorp en eerder de criteriums in Obdam en 't Zand. Met de sympathieke coureur heeft de organisatie van de wielerwedstrijd een ervaren renner aan de start staan die talloze mooie momenten als sporter kende. "Zeker, van de avonturen in China, tot het winnen van de nationale titel tijdens de ploegentijdrit enkele jaren terug. Maar ik heb ook altijd onwijs genoten van de etappekoersen in het buitenland. Twee of drie weken leven als een wielrenner en niks anders doen dan eten, wedstrijden rijden, eten en slapen. Daarnaast was het winnen van mijn eerste klassieker 'Omloop van de Braakman' een prachtig moment. Dat gaf me veel vertrouwen en daarna heb ik best veel overwinningen en mooie prestaties behaald", aldus de 29- jarige wielrenner. Profambities heeft de succesvolle coureur niet meer. Hij werkt tegenwoordig 36 uur met plezier in het Noordwest Ziekenhuis te Den Helder.

CRITERIUMS "Ik ben een van de oudste in mijn ploeg en heb de rol van koerskapitein gekregen. Ik vind het mooi om jongeren te ondersteunen en te begeleiden. En gelukkig weet ik zelf ook nog wel eens een wedstrijdje te winnen waardoor die jonge gasten het nog steeds van me aannemen. De komende periode wil ik alle criteriums in de provincie rijden. Ik ben nu aardig goed bezig. En natuurlijk hoop ik zaterdag weer een goede prestatie in Sint Pancras te leveren", zo kijkt Rick vooruit op de koers die hem zo goed ligt. De twee voorgaande edities waren immers voor hem. Ook in 2012 en 2015 won hij.

SPORTIEVE DORPELINGEN Vanaf 16.30 uur is het grote peloton te bewonderen. Om 15.30 uur gaan de sportieve dorpelingen de strijd met elkaar aan. Om 14.00 uur de sportklasse en de junioren en de dag begint om 12.30 uur aan de Destreelaan met de Dikke Banden race.