• Koen Hoedjes in actie bij de werpwedstrijd.

    AV Hera

Werpsucces voor Hera

HEERHUGOWAARD Manon Hoedjes haalde bij de werpwedstrijd bij Feniks in Amsterdam Zuidoost op derde kerstdag 27 december in haar categorie meisjes junioren D1 de derde plaats bij het kogelstoten met een afstand van 9,05 meter. Isa Kollé, uitkomend in de categorie C1, werd bij ditzelfde onderdeel eerste met een stoot van 11,70 meter.

De weersomstandigheden waren slecht, harde wind, regen en hagel toch was dit voor vijf Hera-atleten en een trainingslid, geen reden om thuis te blijven. Bij de jongens was het trainingslid Sebastiaan Bonte die in de categorie C2 tot een opvallende
prestatie kwam bij het kogelstoten met zijn afstand van 14,85 meter. Hij werd eerste op dit onderdeel. Ook bij het discuswerpen was hij de beste met een afstand van 50,05 meter. Jeff Tesselaar uitkomend in dezelfde categorie kwam tot kogel 11,18 m (5e) en discus 37,43 m (3e). Koen Hoedjes was in de categorie junioren B1 ook beide keren de beste, bij het kogelstoten kwam hij tot een afstand van 13,83 meter de discus raakte na 39,12 meter het gras.
Robin Post, (meisjes junioren A2) kwam bij het discuswerpen tot een afstand van 31,75 meter, dit leverde haar de derde plaats op. Bij het kogelslingeren werd zij vijfde met een afstand van 37,02 meter.

Op zaterdag 30 december werd er door de Waardse atleten opnieuw afgereisd naar Amsterdam voor de sprint indoorwedstrijd georganiseerd door atletiekvereniging Phanos in de Ookmeerhal. Op het programma stond de 60 meter sprint, Romello Christiaan (jongens junior B1) liep in de eerste serie een tijd van 7,49 seconden (12e). In de finale liep hij één honderdste langzamer. Koen Hoedjes liet in de eerste serie een tijd van 7,32 seconden in de finale liep hij 7,31 sec. hetgeen goed was voor de vierde plaats. Ronald Dekker uitkomend in de klasse mannen senioren, kwam tot een tijd van 7,53 seconden hiermee bleef hij ver weg van het podium.