• Heren 1 in een competitiewedstrijd vorig seizoen.

    Ardea Archief

Ardea een kwart eeuw actief

Volleybalclub richt zich op toekomst

Wilfred van den Hoven

HEERHUGOWAARD

'We zijn financieel en sportief een gezonde club die onlangs het 25-jarig bestaan heeft gevierd. Vol enthousiasme richten we ons op de toekomst waarin we we hopelijk de gezellige en leuke volleybalclub blijven die we nu een kwart eeuw zijn."

Sinds juni van dit jaar is Monique Mestebeld voorzitter van de Heerhugowaardse volleybalvereniging . Ze heeft zelf niet de oprichting meegemaakt van de vereniging.

ROOD WIT "In 1996 kwam ik hier wonen. Opgegroeid in een Twents gezin waarin volleybal een belangrijke rol speelde. Het was voor mij niet meer dan logisch dat ik in mijn nieuwe woonplaats ook ging volleyballen. Ik werd dus lid van Ardea", aldus Monique die goed op de hoogte is van de geschiedenis van de club. "Ardea is in 1994 opgericht als voortzetting van Rood -Wit en Zuidwester. Dat was een een kleine club. Rood-Wit was een stuk groter met veel jeugdteams. Die club werd in 1965 opgericht. Jan Bosman speelde hierbij een belangrijke rol. Hij is nu erelid van Ardea en speelde tot voor kort nog mee in de recreatiecompetitie. 'Er wordt dus al veel langer gevolleybald in Heerhugowaard dan de 25 jaar.'

VOORZITTERSHAMER "Momenteel hebben we een kleine 200 leden. Hiervan is een groot deel jonger dan 18 jaar. De jeugd is daarom belangrijk bij onze vereniging. We streven de komende tijd om nog meer eenheid in onze jeugdopleiding te brengen", zo vertelt Monique die ,voor ze de voorzittershamer in de zomer overnam , al 15 jaar bestuurslid was. De meeste activiteiten bij Ardea vinden op de maandagavond plaats in sporthal De Draai. Monique: "Naast de jeugd is overigens iedereen die wil volleyballen bij ons welkom. Dat kunnen liefhebbers zijn die nog nooit hebben gespeeld, of herintreders die de sport weer willen oppakken. Voor iedereen is bij onze club plek. Ons jongste lid is 7 en de oudste is ver over de 70.'

RELAY De komende maanden staan er weer veel activiteiten op het programma. Zo organiseert de club op 23 oktober weer het scholenvolleybaltoernooi .Dit jaar in samenwerking met Relay uit Langedijk.

Informatie en aanmelden: www.ardeahhw.nl