• BOL-aanvoerder René Rootlieb in actie tegen Vrone.

    Theo Annes

'Zuurkoolcup is prachtig evenement'

BROEK OP LANGEDIJK "Er zijn wat blessures en sommige spelers zijn net terug van vakantie. dat zorgt ervoor dat het nog wat improviseren is. Maar we hebben nog vijf weken voor de competitie begint, dus er is nog tijd."

EVENEMENT René Rootlieb speelde als aanvoerder van BOL een uitstekend seizoen. Met zijn team debuteerde hij afgelopen jaar in de eerste klasse met een zeer verdienstelijke 5e plek. Zaterdag speelde BOL de eerste wedstrijd om de Zuurkoolcup. Woensdag en zaterdag volgen nog twee wedstrijden en weten Rootlieb en zijn mannen of de Zuurkoopcup opnieuw naar BOL gaat. "Waren het ooit oefenpotjes met een handvol mensen langs de kant, tegenwoordig is het een prachtig evenement waar alle vier de clubs goed voor de dag willen komen. Iedereen kent elkaar goed en het is mooi als je kunt zeggen dat je 'de beste van Langedijk"bent", aldus de aanvoerder van BOl.

COMPLIMENT Met meer dan 1000 toeschouwers op een speelavond is de organisatie geen eenvoudige klus. René "Het is echt een compliment waard voor de organiserende vereniging, dit jaar is BOL dat. " Met Mark de Vries heeft BOL dit jaar een nieuwe trainer. "Mark legt veel verantwoordelijkheden bij de groep. Hij wil dat de spelers meedenken en met zijn ervaring als prof geeft hij ons veel praktische tips mee. De trainer staat graag in de groep, maar spreekt de spelers ook persoonlijk aan om ons te wijzen wat beter kan." Positieve geluiden van de ervaren verdediger die ook lovend is over nieuwkomers Danny Konijn en Dimaggio Senchi. "Danny heeft een neusje voor de goal en is een goed aanspreekpunt. Dimaggio is technisch sterk en eist graag de bal op. Ik denk dat ze het niveau voetballend zeker aankunnen."

Uitslagen zaterdag; BOL-Vrone 1-1 en DTS-LSVV 1-5