• www.pixabay.com

Start Zuurkoolcup bij BOL

BROEK OP LANGEDIJK Op het complex van BOL begint zaterdag 17 augustus de strijd om de Zuurkoolcup. LSVV, BOL, Vrone en DTS gaan in een halve competitie uitmaken wie zich voor een jaar 'de beste van Langedijk' mag noemen.

PROGRAMMA Het toernooi kan zich ieder jaar verheugen in een massale belangstelling en wordt gezien als de opening van het nieuwe voetbalseizoen. BOL bestaat dit jaar 70 jaar en heeft als organiserende vereniging voor een goed programma gezorgd. Zo is er elke speelavond in de kantine live muziek na de wedstrijden. Want het voetballen mag belangrijk zijn, het ontmoeten van anderen is ook een oorzaak van de populariteit van de Zuurkoolcup. Wedstrijden tussen de Langedijker voetbalverenigingen kennen daarnaast een lange traditie.

SPRUITJESCUP Voor de aankomende editie is het voorprogramma iets gewijzigd ten opzichte van de afgelopen jaren. Naast de Spruitjescup voor de JO-13 organiseert BOL dit jaar ook de Meiden- en Veteranencup. Hiermee krijgen de aanstormende talenten van de MO-15 en de legendes van elke club ook een podium om uit te maken wie er met de eerste beker vandoor gaat. Bij de standaardteams ontmoet BOL zaterdag Vrone. Op het andere veld treffen DTS en LSVV elkaar.

KANSHEBBERS BOL won vorig jaar het toernooi. Met de nieuwe trainer Mark de Vries, maar zonder Koen Tros en Sietse Brandsma die naar ODIN '59 vertrokken, is de club uit Broek wellicht weer favoriet. Eersteklasser LSVV lijkt zich dit seizoen versterkt te hebben en de nieuwe spelers zullen zich graag in de kijker willen spelen. DTS en Vrone zijn niet op voorhand de grootste kanshebbers, maar willen voor de vele toeschouwers ongetwijfeld een goede indruk achterlaten. Woensdag 21 augustus staat BOL-DTS op het programma. LSVV en Vrone ontmoeten elkaar op hetzelfde moment op het andere veld. 24 augustus is de laatste speelronde.