• Met de blauwe Swimtag-polsband kunnen mensen virtuele zwemcompetities kiezen.

    Theo Annes

Virtueel Het Kanaal overzwemmen bij Waardergolf

HEERHUGOWAARD Wethouder Sport van de gemeente Heerhugowaard, Leo Dickhoff, introduceerde in zwembad Waardergolf de Swimtag swimtool.

Zwem nog sneller dan Maarten van der Weijden Het Kanaal over van Calais naar Dover, zwem een rondje Maladiven of maak je kilometers in de grachten van Amsterdam. Met deze Swimtag kunnen mensen diverse virtuele nationale of internationale zwemcompetities kiezen of hun eigen persoonlijk record verbeteren.

Adjunct directeur Heerhugowaard Sport NV Henk Blok: "De Swimtag houdt overzicht van al je zwemsessies en je persoonlijke trainingsvorderingen. Met deze polsband meet je je zwemprestaties en krijg je direct inzicht in de gezwommen zwemslagen zoals: je zwemtijd, slagfrequentie, afstand, calorie verbruik en je rustperiode. De polsband houdt alle trainingsvoortgangen bij wat natuurlijk ontzettend motiverend voor de zwemmers is om vaker het zwembad in te duiken en je eigen prestaties te verbeteren. De trainingsprogramma's zijn ontwikkeld om u langer, verder en sneller te laten zwemmen.

Er zijn programma's voor beginner tot gevorderde. Alle gegevens kunnen ook op social media worden geplaatst. Door een abonnement af te sluiten bij zwembad Waardergolf krijgen de leden een kaart die ze de toegang tot dit systeem verschaft. De kaart die ze kopen wordt bij de receptie gescand en maakt de koppeling met de polsband. "Nadat je je banen hebt gezwommen en je de polsband hebt ingeleverd worden je gegevens direct gedownload en kun je thuis je gegevens terugvinden op de site van Swimtag." Heerhugowaard Sport N.V. stelt in zwembad Waardergolf de maanden november en december deze Swimtag gratis ter beschikking. Hierna kun je een maandabonnement of jaarabonnement afsluiten. "De kosten voor het gebruik van dit Swimtag systeem kost je slechts 5 euro per maand of 50 euro voor een heel jaar. Dit is exclusief je toegangskaartje."