• Obstacle Run Heerhugowaard

Tweede editie Obstacle Run

HEERHUGOWAARD Het Park van Luna en het Strand van Luna in Heerhugowaard worden zaterdag 2 juni voor het tweede jaar op rij omgetoverd tot een spectaculair terrein met meer dan 40 uitdagende obstakels voor de Obstacle Run Heerhugowaard. De kaartverkoop is vrijdag van start gegaan.

Deze editie van de Obstacle Run Heerhugowaard kent een uniek parcours waar diverse elementen zoals water, zand, vuur, steen, hout en modder samenkomen. Na het succes van de Obstacle Run in 2017 is de organisatie uitgebreid en zetten zij met een sterker team in op 2.500 deelnemers.

"Door onze samenwerking met professionele obstakelbouwers en onze scherpe ticketprijzen bieden wij een uniek sportevenement in Noord-Holland", aldus oprichters en eigenaren Marco Kuiper en Freek de Boer. Het idee om een Obstacle Run in Heerhugowaard te organiseren leefde al langer bij Freek en Marco, vorig jaar brachten ze hun idee voor de eerste keer tot leven. "We hebben nu de daad bij het woord gevoegd", meldde Marco toen.

Tickets voor de sportieve race door het Park en over het Strand van Luna zijn vanaf vrijdag 9 februari verkrijgbaar via de website www.obstaclerunheerhugowaard.nl. TWEE AFSTANDEN Er zijn twee afstanden om aan deel te nemen op 2 juni; de BASIC-FIT telt acht kilometer en twintig uitdagende obstakels. De REAL-FIT telt 15 kilometer en meer dan veertig uitdagende obstakels.

Elke afstand biedt een uitdagend en uniek parcours voor zowel beginners als gevorderden. Je loopt dus niet twee keer dezelfde ronde. De 8 en 15 kilometer run zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.

Tijdens de run is het deelnemers toegestaan elkaar over de hindernissen te helpen. Mocht een hindernis niet lukken of zie je het niet zitten, dan mag je er omheen lopen. Het parcours is gemarkeerd met lint en pijlen. Op sommige plaatsen is het helemaal afgezet.

Er staan langs de route vrijwilligers en verkeersregelaars. Deelnemers zijn verplicht hun aanwijzingen op te volgen. Ze blijven echter verantwoordelijk voor hun eigen (verkeers-) gedrag. Het parcours gaat op sommige plekken over fiets- en wandelpaden en de sporters dienen daarbij rekening te houden met mensen die daar dus aanwezig zijn of het parcours kruisen.

De ticketverkoop van de Early Bird tickets is vrijdag gestart. Een ticket is dan verkrijgbaar vanaf 27,50 euro (exclusief fee). Deelnemers kunnen zich individueel of met een team inschrijven. Daag vrienden, kennissen, collega's, sportmaten, (buur)man/vrouw of familieleden uit en doe mee.Teams vanaf zes personen ontvangen extra voordeel op hun ticketprijs. Tevens kan er een eventshirt en medaille gekocht worden.

DEELNEMEN Deelnemen aan dit sportieve evenement in Heerhugowaard? Ga voor meer informatie en ticketverkoop naar www.obstaclerunheerhugowaard.nl. Via de Facebookpagina www.facebook.com/ obstaclerunheerhugowaard kunnen fans op de hoogte blijven en kans maken op gratis tickets.

Minimum leeftijd voor deelname aan de run is 16 jaar. Binnenkort is op obstaclerunheerhugowaard.nl meer informatie te vinden over parkeren, omkleedfaciliteiten, start/finish, bezoekers, ehbo en nog veel meer.

Bedrijven kunnen geheel verzorgd met een team deelnemen en/of extra zichtbaarheid voor en tijdens het event krijgen. Voor meer informatie over deze mogelijkheden kunnen zij contact opnemen met Leonie Gooijer (Teamleider Marketing &Communicatie) van de Obstacle Run Heerhugowaard via info@obstaclerunheerhugowaard.nl.