• Diane v/d Broek - DP Sportfotografie

SVW '27 blijkt de sterkste in Waard Cup 2018

HEERHUGOWAARD De Waard Cup staat het komende jaar weer in de prijzenkast van SVW '27. In de spannende finaleavond op het complex van Reiger Boys waren er nog drie kanshebbers op de eindzege. Nadat KSV en Reiger Boys reeds op negen punten stonden won SVW '27 in de allerlaatste wedstrijd van het toernooi, ondanks een 0-1 achterstand, met 2-1 van KSV en dat was voldoende om op doelsaldo te winnen.

(Verslag: Paul van der Molen)


Het spannende slotstuk op de regenachtige slotavond bracht een eind aan een zeer geslaagde week in het door het jubilerende Reiger Boys (70 jaar) georganiseerde evenement. Met een nieuw concept (wedstrijden van twee keer 25 minuten en alles op het hoofdveld) waren er vele positieve reacties.

Voorzitter Ben Rietveld van de Heerhugowaardse vereniging kon na afloop dan ook tevreden terug kijken: "We hebben gedaan wat we konden doen, en ook van de andere verenigingen hebben we gedurende de hele week veel positieve reacties gehad omtrent het concept en de organisatie en dat doet ons goed."

Zijn collega-voorzitter Wim Haisma van Hugo Boys die het toernooi volgend jaar gaat organiseren beaamde dat: 'Wij mogen het toernooi volgend jaar organiseren, maar de wijze waarop de toernooicommissie van Reiger Boys deze week te werk is gegaan nemen wij zeker mee in het draaiboek voor 2019."

Voor de laatste avond van start ging, was het al zeker dat het tot de laatste wedstrijd spannend zou blijven en die spanning werd alleen maar opgevoerd nadat KSV en Reiger Boys in het begin hun wedstrijden wonnen.

De Waard Cup kende een rijke traditie in de vorige eeuw en geldt als start van het nieuwe voetbalseizoen voor de ploegen uit Heerhugowaard. Na enkele jaren van het toernooi verstoken te zijn geweest kwamen de verenigingen een paar jaar geleden bij elkaar om het geheel nieuw leven in te blazen. SVW '27 won in 2015 en Hugo Boys in 2016 en de beker was vorig jaar voor Reiger Boys. Volgend jaar treden de teams dus aan op het veld van Hugo Boys.