• AquaWaarD

Succes voor AquaWaarD

HEERHUGOWAARD Het wedstrijdzwemmen bij Aquawaard in Heerhugowaard zit duidelijk in de lift en dat vertaalde zich eerder deze maand in een promotie naar de tweede klasse.

Een enthousiaste groep van de Waardse club, met leden uit heel West-Friesland, heeft keihard gezwommen en de vereiste punten gehaald om deze prestatie neer te zetten. Het was tot het einde een spannende competitie en in de laatste wedstrijd van het seizoen werd pas duidelijk dat de promotie was behaald. Ook persoonlijk werden er vele records gebroken en konden talloze medailles mee naar huis. Aan het einde van het vorig seizoen werd de vereniging getroffen door het vertrek van een aantal zwemtrainers, die na jaren trouwe dienst besloten, iets anders te gaan doen met hun vrije tijd. Het gat dat daar viel is goed opgevangen door de overige trainers, aangevuld met twee nieuwe trainers. Voor de kinderen kon daardoor alles doorgaan en is er geen training uitgevallen. Ook de organisatie van het wedstrijdzwemmen kwam in nieuwe handen waardoor het wedstrijdzwemmen echt een club werd binnen de vereniging.

NAAM OP KAART Ook was dit jaar de mogelijkheid nieuw om buiten de normale competities mee te doen aan individuele wedstrijden, die door de hele provincie werden georganiseerd. Ook bij deze wedstrijden is altijd een clubje van AquaWaarD aanwezig geweest en werd de naam van de vereniging goed op de kaart gezet.

Het mooie aan het wedstrijdzwemmen binnen Aquawaard is dat allerlei leeftijden zich thuis voelen en daardoor ook goed presteren. Vanaf een jaar of 9 tot 55 jaar iedereen doet mee. Het is wel belangrijk eerst een goede zwembasis te hebben. (C-diploma of minimaal 5 niveaus zwemplan van AquaWaarD) Heb je vragen of lijkt het je leuk om een keertje te komen proefzwemmen kijk dan op de site www. AquaWaarD.nl voor meer informatie.

Zwem- en Poloclub AquaWaarD is een vereniging die in 1992 is opgericht en sindsdien flink gegroeid is. Het is de bedoeling dat deze groei zich langzaam maar gestaag voortzet; wij richten ons daarbij onder andere op de jeugd van Heerhugowaard en omstreken.