• Floatfit wordt beoefend op een aquabase-mat midden in het zwembad.

    .....

Sportieve doelen stellen in zwembad Waardergolf

HEERHUGOWAARD Ga nieuwe uitdagingen aan in het jaar 2018. Dat kan met het nieuwe zwem registratiesysteem Swimtag dat in zwembad Waardergolf wordt gebruikt of de Floatfit les.

Met Swimtag kunnen zwemmers diverse virtuele nationale of internationale zwemcompetities kiezen of hun eigen persoonlijk record verbeteren. "De Swimtag houdt overzicht van al je zwemsessies en je persoonlijke trainingsvorderingen. Met deze polsband meet je je zwemprestaties en krijg je direct inzicht in de gezwommen zwemslagen zoals: je zwemtijd, slagfrequentie, afstand, calorieverbruik en je rustperiode. Doelen stellen wordt zo een stuk makkelijker en meetbaar. Er kan ook een koppeling worden gemaakt met Strava of Facebook."
De polsband houdt alle trainingsvoortgangen bij. De trainingsprogramma's zijn ontwikkeld om de zwemmer langer, verder en sneller te laten zwemmen. Er zijn programma's voor beginners tot gevorderden. Alle gegevens kunnen ook automatisch op social media worden geplaatst.
Door een abonnement af te sluiten bij zwembad Waardergolf krijgen de leden een kaart die ze de
toegang tot het Swimtag systeem verschaft. De kaart die de zwemmer koopt wordt bij de receptie gescand en maakt de koppeling met de polsband. "Nadat je je banen hebt gezwommen en je de polsband hebt ingeleverd worden je gegevens direct gedownload en kun je thuis je gegevens terugvinden op de site van Swimtag." De kosten voor het gebruik van dit Swimtag systeem zijn 5 euro per maand of 50 euro voor een heel jaar. Dit is exclusief toegangskaartje.

Een andere sportieve uitdaging voor 2018 is de volledige body work-out Floatfit die zwembad Waardergolf aanbiedt. Floatfit is in Engeland ontwikkeld. Uitgaand van de balans in lichaam en geest is het de uitdaging om te spelen met de disbalans veroorzaakt door water.
De training op de drijvende aquabase-mat laat de deelnemer permanent evenwicht zoeken. Goed voor de core stability. In combinatie met de oefeningen versterkt Floatfit de spieren in het lijf. De trainingen worden bij Waardergolf gegeven door een gekwalificeerde trainer.

ONTSPANNEN INSPANNING Zwembad Waardergolf daagt iedereen uit met de zeer intensieve body work-out. "We garanderen dat je na het half uur moe maar voldaan van de aquabase komt. Het resultaat: een strak lijf en een conditie waar je trots op kunt zijn. Je voelt je lekker en vol nieuwe energie. De combinatie van fun en de training maken deze intensieve volledige body work-out tot een ontspannen inspanning."
Aan een trainingsles Floatfit doen maximaal 10 deelnemers mee. Een half uur knallen voor 7 euro (losse les) Tevens bestaat de mogelijkheid tot het aanschaffen van een Aquasportpas ( te gebruiken bij alle aquasportlessen van Waardergolf). Op deze aquasportpas kaart zet je tien lessen voor 56,80 euro. Inschrijven geldt bij Floatfit wel per les. De lessen zijn op woensdag en starten op 10 januari 2018. Een les moet je altijd reserveren in verband met het aantal aquabase-matten. Reservering kan iop dit moment alleen via de receptie Nadere informatie bij de receptie van zwembad Waardergolf 072-5675040 of info@heerhugowaardsport.nl