• Ondanks een prima wedstrijd, kon Marlène geen punten bijschrijven afgelopen vrijdag.

    Sander Kaaij Fotografie

Nipt verlies voor FC Marlène

HEERHUGOWAARD Ondanks dat ze een prima wedstrijd speelden, verloren de voetballers van FC Marlène afgelopen vrijdag toch het duel tegen 't Knooppunt. De bezoekers uit Amsterdam verlieten sporthal De Waardergolf met een 2-3 zege op zak. Door het nieuwe verlies bezet het Heerhugowaardse team op dit moment de tiende plek in de eredivisie en de nacompetitie voor lijfsbehoud in de eredivisie dreigt.

VOORSPRONG De eerste helft verliep voorspoedig voor de Heerhugowaarders. Nigel Wijdenbosch zorgde voor de 1-0 op het scorebord. Adil Zouthane trok de stand voor 't Knooppunt weer gelijk. Nog voor rust maakte Jordy Cretier vanuit een tien metertrap de 2-1 voor Marlène. De bezoekers hadden in de tweede helft echter maar een paar minuten nodig om de score in hun voordeel om te buigen. Waar FC Marlène diverse malen de paal en lat raakte, maar de bal niet in het net kreeg, hadden de Amsterdammers meer succes. Ismail Ouaddouh en Jamal el Ghannouti zorgden met treffers voor de 2-3 eindstand op het scorebord. Marlène heeft na veertien wedstrijden te hebben gespeeld nog maar veertien punten verzameld.

Koploper Hovocubo leed een nederlaag teugen TPP Rotterdam. Voor de Rotterdammers trof Charraoui acht keer doel. TPP won het duel met 9-10. Hovocubo blijft wel bovenaan staan, met op twee punten Knooppunt.

Vrijdag 16 februari zal FC Marlène in Hoorn aantreden tegen het Veerhuys, dat op dit moment op de vijfde plek in de eredivisie staat. De wedstrijd begint om 20.30 uur in Sporthal de Vredehof in Hoorn.

ROZENBEEK FC Marlène-keeper Peter Rozenbeek heeft bij de afgelopen oefeninterlands in Portugal aangegeven dat hij afzwaait als keeper voor het nationale zaalvoetbalteam. Hij sloot zijn interlandcarrière af met een goal in de oefeninterland tegen Turkije.

Een van de talenten van FC Marlène, Joost Groenveld, is succesvol geopereerd aan zijn hernia in Groningen. Zoals het er nu uit ziet gaat Joost in het seizoen 2018/2019 weer beginnen. Na zoveel pech en blessure leed komt het volgens Joost wel weer goed en zal er weer 100% voor gaan. Kijk voor het laatste nieuws over FC Marlène op www.fcmarlene.nl of volg de verrichtingen van de ploeg in De Koerier en op www.nieuwsbladdekoerier.nl.