• Paul van der Molen

Nieuwe voetbaldag bij Reiger Boys

HEERHUGOWAARD Na het grote succes van de voetbaldag bij Reiger Boys op de stakingsdag op 12 december 2017, gaat de vereniging in 2018 ook voetbaldagen organiseren in de schoolvakanties.

De voetbaldag is voor voetbalfans van Onder 8 tot en met onder 13. De eerste voetbaldag van het nieuwe jaar zal plaatsvinden in de voorjaarsvakantie op dinsdag 27 februari.

De sportieve dag, die wordt gehouden op het Reiger Boys complex aan de Lotte Beesedijk in Heerhugowaard, staat bol van de voetbal. Tussen 8.30 uur en 16.30 uur kunnen de deelnemers zich op het complex vermaken met een heus toernooi, een voetbalquiz en veel nieuwe voetbalspellen buiten (bij slecht weer is er een binnenalternatief).

Er zijn ten opzichte van december ook een paar nieuwe dingen aan het programma toegevoegd, onder andere de mogelijkheid om FIFA gametalent te laten zien op de Play Station 4. Ook is op verzoek de lunch uitgebreid. Voor de jeugd zijn er ook prijzen te winnen.

Wie mee wil doen aan de voetbaldag bij Reiger Boys hoeft geen lid van de vereniging te zijn. Deelname kost 20 euro per persoon. Inschrijven kan via www.reigerboys.nl.

Ondanks de niet optimale weersomstandigheden op 12 december slaagde Reiger Boys er in de geïmproviseerde voetbaldag door te laten gaan. Twintig vrijwilligers zorgden er voor dat alles georganiseerd en speelklaar was. In totaal deden er in december 120 kinderen mee, die vrij zijn vanwege de staking in het basisonderwijs. In het toernooi speelden clubs als FC Barcelona, Ajax en Celtic. Wie een impressie van de voetbaldag wil krijgen, kan een kijkje nemen op https://www.facebook.com/pg/reigerboys/photos/?tab=album&album_id=1516097518458365.

Voetbalvereniging Reiger Boys is een zaterdag (en op nog bescheiden schaal zondag) amateurvereniging, opgericht in 1948 met op dit moment bijna 1100 spelende leden en ruim 1400 leden en donateurs. Sinds de zomer van 2001 maakt Reiger Boys gebruik van het prachtig ingerichte en gelegen sportcomplex De Wending in Heerhugowaard-Zuid.