• Maak kennis met de mogelijkheden bij kanovereniging Kanowaard.

    Auke Raaff

Maak proefvaart en proef van kano-koek bij open dag Kanowaard

HEERHUGOWAARD Kanowaard houdt op zaterdag 21 april haar jaarlijkse open dag aan de Westdijk 14 in Heerhugowaard.

Van 13.00 – 16.00 uur mag iedereen een proefvaart maken in één van de verenigingsboten (je moet wel in bezit zijn van zwemdiploma's) In en rond het verenigingsgebouw zijn leden van Kanowaard aanwezig om vragen te beantwoorden en de boten te laten zien. Koffie, thee en kano-koeken staan klaar voor de bezoekers.

BUITENSPORT Wie graag wil varen, moet sportieve kleding en gymschoenen meenemen (en voor de zekerheid een set droge kleren). Kanovaren, of kajakken is een gezonde buitensport, die vrijwel het hele jaar beoefend kan worden. Alle spiergroepen worden getraind. Het gaat om inspannen en ontspannen, in balans komen en genieten van de natuur.

Kanowaard is een club voor iedereen die van kajakken houdt. Binnen de vereniging wordt zowel recreatief, als snel gevaren en worden tochten op zee georganiseerd. Toertochten, ook meerdaags, worden in het hele land gehouden. De vereniging is in het bezit van diverse verenigingsboten (kano's en kajaks), peddels en zwemvesten. De vereniging beschikt ook over twee botenloodsen waar voldoende ruimte is om eigen boten te stallen. Niet in de gelegenheid om langs te komen tijdens de open dag? Neem dan contact op met het secretariaat voor een gratis proefles via secretariaat@kanowaard.nl. De cluburen zijn op woensdagochtend en avond en zaterdagochtend. Op alle dagen kan individueel of in kleine groepjes gevaren worden. In het voorjaar kunnen geïnteresseerden ook een introductiecursus volgen om de basistechnieken onder de knie te krijgen.

INTRODUCTIECURSUS De introductiecursus kanovaren start op 6 mei bij Kanowaard en bestaat uit twee zondagochtenden theorie en drie woensdagavonden varen. Aan bod komen het in- en uitstappen, balansoefeningen, peddeltechnieken en het varen van bochten. Bij de theorie komt het materiaal, de vaarregels en het omgaan met wind en golven aan de orde. Na de cursus kunnen deelnemers meevaren op de club-uren op woensdag om 10.00 en 19.00 uur of zaterdag om 10.00 uur.