• De dames van KSV boekten een mooie zege op VOC DS3.

    Paul van der Molen

KSV weer in subtop na zege op VOC

HEERHUGOWAARD De dames van KSV hebben zaterdagavond het handbaljaar 2017 positief afgesloten. In het belangrijke duel in de middenmoot tegen VOC DS3 was winst essentieel voor het aanhaken in de subtop. De thuisploeg van coach Alice Zonneveld slaagde hier in door de Amsterdammers met 26-24 te verslaan.

Paul van der Molen

Zonneveld was na afloop zeker in haar nopjes. "Dit is een enorme opsteker. We hebben met wat blessures te kampen gehad waardoor het de laatste weken wat minder ging". De coach doelde op de laatste twee wedstrijden die verloren gingen nadat KSV daarvoor een uitstekende start van de competitie kende. De ploeg stond op een gegeven moment zelfs even tweede in de hoofdklasse, maar is inmiddels gedaald naar een zesde plaats. Omdat tegenstander VOC vooraf zevende stond met slechts één punt minder kon er gerust gesproken worden van een spannende wedstrijd in de middenmoot. Een hoogstaande wedstrijd werd het echter nimmer, want daarvoor werden er aan beide kanten teveel fouten gemaakt, en werden er regelmatig stevige duels uitgevochten met meerdere gele kaarten en tijdstraffen tot gevolg.

KSV begon sterk aan de wedstrijd door al snel een 5-2 voorsprong te nemen. VOC kwam nog wel terug tot 5-5, maar nadien behield de thuisploeg toch continu een voorsprong, met een 13-11 ruststand tot gevolg. Aanvoerster Rosina Vreeburg was weer op schot onder meer met drie benutte strafworpen, en ook Jonna Lemstra en Mandy Zijlstra wisten in die eerste helft enkele malen het net te vinden. Een zelfde start kende de thuisploeg in de tweede helft toen al snel de voorsprong werd uitgebreid. VOC deed nog wat terug, maar KSV behield de marge telkens op twee punten. ,,Een positieve afsluiter van 2017 waardoor we kunnen aansluiten bij de subtop", aldus Zonneveld. ,,We kijken vol vertrouwen uit naar de tweede seizoenshelft"