• De schaatsers bereiden zich voor op de winterduatlon.

    Marion Visser, DTC Heerhugowaard

Inschrijving Winterduathlon Alkmaar geopend

ALKMAAR Triatlonvereniging DTC uit Heerhugowaard houdt zondag 20 januari voor de twintigste keerde 'Hot Item Winterduathlon Alkmaar'. Recreatieve en sportieve liefhebbers van winterse duursporten kunnen, schaatsend en hardlopend, op twee afstanden hun conditie meten op en rond ijsbaan De Meent in Alkmaar.

De duatlon start die middag om 14.15 uur met het onderdeel hardlopen vlak buiten de ijsbaan. Vervolgens lopen de deelnemers 5 of 10 kilometer door de achterliggende polder. Daarna stapt men de ijsbaan op voor het schaatsonderdeel. De lange variant bestaat uit 20 kilometer schaatsen, ofwel vijftig ronden. De korte afstand gaat over 10 kilometer schaatsen (25 ronden).

De deelnemers dragen een transponder om hun enkel gedurende de wedstrijd. Zo kan de tijd geregistreerd worden. De combinatie kan individueel, maar ook in een duo worden volbracht. De wedstrijd staat open voor iedereen die schaatsen en hardlopen leuk vindt. Na afloop staat er voor iedere deelnemer een winterse maaltijd klaar.

BUFFELAVOND In de aanloop naar het evenement toe vinden er diverse sportactiviteiten op en rond de ijsbaan plaats, georganiseerd door Alkmaar Sport. Een buffelavond is bijvoorbeeld een mooie training voor de duatlon.

HARDLOOPCONDITIE Daarnaast kan er bij DTC op de woensdagavonden aan de hardloopconditie worden gewerkt. Inschrijven kan via www.winterduathlonalkmaar.nl of www.dtc-triatlon.nl.