Hugo Boys wint van WMC

HEERHUGOWAARD Onder koude omstandigheden is de Waardse derby tussen WMC en Hugo Boys gewonnen door de gasten. Het bezoekende Hugo Boys stapte met 1-4 overwinning op zak van het veld af. De ploeg van Jorgen Heuter speelde tachtig minuten tegen tien WMC-ers. Met een achterstand van vijf punten houdt Hugo Boys Koedijk in het vizier.

Lex Rendering

Hugo Boys startte goed aan de wedstrijd. Iep Stam bediende Bob de Wit, die de bal vervolgens langs de keeper schoof in de verre hoek, stand 0-1. Vijf minuten later pakte Faruk Deveci een oliedomme directe rode kaart. De speler van WMC uitte zijn frustratie na het maken van een overtreding op Jesper Hoogland.

Waar de Noordenders het spel probeerden te maken in de derby, was het WMC dat meerdere opgelegde kansen kreeg. Tot tweemaal aan toe werd de bal van de lijn gehaald en ook keeper Nick Beers moest enkele reddingen verrichten. Het was kort voor rust spits Thomas Kunst die de score uit een corner met het hoofd verdubbelde, stand 0-2. Na rust kwam WMC via een terechte penalty dichterbij, stand 1-2. Ondanks een man minder voetbalde WMC beter, maar het was Bob de Wit die het verschil weer terug naar twee doelpunten bracht. Invaller Bart Zuurbier schoot kort voor tijd de eindstand van 1-4 op het scorebord.

Koedijk won de topper tegen De Rijp met 3-2 en staat bovenaan, gevolgd door De Rijp. Hugo Boys bezet de derde plek, terwijl WMC zesde staat.

Hugo Boys speelt zondag 11 februari thuis tegen VV Bergen, WMC treedt die dag op eigen terrein aan tegen KSV.

SV WMC is een Heerhugowaardse voetbalvereniging met een resultaatgerichte instelling en aandacht voor sportieve ontplooiing. Bij de selectieteams staat het resultaat voorop en wordt op een zo hoog mogelijk niveau gespeeld. Bij de overige teams staat plezier in het voetbal op een passend niveau voorop.