• Jeff Tesselaar in actie bij het EAP tijdens het verspringen

    AV Hera

Hoedjes verbreekt Hera-clubrecord Korving

HEERHUGOWAARD/AMSTERDAM De EAP Indoor Amsterdam is een top-atletiekevenement waar de Nationale top zal zich meten met Europese atleten. Op zaterdagavond 3 februari heeft Koen Hoedjes het clubrecord op de
60 meter indoor bij de jongens junioren B wat al jaren op naam stond van Robin Korving (7,29 sec) verbroken en gebracht naar 7.27 seconden.) Romello Christiaan kwam niet lekker weg uit het startblok en kon deze achterstand niet meer goedmaken. Hij finishte in een tijd van 7,53 seconden.

Jeff Tesselaar – JJC2 - nam deel aan het onderdeel verspringen en kwam bij al zijn sprongen dicht in de buurt van zijn persoonlijk record van 5,76, zijn beste sprong was 5,73 meter. Ook op zaterdag nam Jared Broers – jongens junioren C1 - deel aan de Indoor junioren CD-wedstrijd bij ARV Ilion in Zoetermeer. Hij kwam uit op het onderdeel 60 meter horden in de serie liep hij een tijd van 9,18 seconden. Hiermee kwam hij in de finale. Daar liep hij nog sneller en finishte in een tijd
van 8,98 seconden, goed voor de tweede plaats. Bij het kogelstoten was zijn beste stoot 9,10 meter, hiermee eindigde hij op de zesde plaats.
Op vrijdagavond 2 februari kwam Sebastiaan Bonte – JJC2 - in actie bij het kogelstoten bij een indoorwedstrijd van AV Olympus '70 in Waalwijk. In zijn eigen categorie kwam hij met een kogel van 4 kg tot een afstand van 15,30 meter. Hiermee was hij de beste, vervolgens mocht hij ook nog deelnemen bij de jongens junioren B met een kogel van 5 kg. Ook daar stootte hij als beste, met een afstand van 13,50 meter, de nummer twee stootte 70 cm minder ver.