• Bob en Hans (rechts) maken de Mitsubishi Pajero klaar voor het nieuwe rallyseizoen.

    Theo Annes

'Gezamenlijke passie voor de autosport'

HEERHUGOWAARD "Rallyrijden is zo machtig mooi, het is een beetje dat Parijs- Dakar gevoel". Laat Langedijker Hans Weder over zijn favoriete sport praten en het enthousiasme spat ervan af. De 54-jarige ondernemer wist onlangs de nationale titel in de T2 klasse van de rallysport voor zich op te eisen. Samen met zijn navigator Bob Tromp, wist Weder ook de Europa Cup in die klasse te winnen. Het duo genoot volop van het succes, maar kijkt ook alweer uit naar het nieuwe raceseizoen.

Wilfred van den Hoven

" We zijn momenteel volop in de voorbereiding ", aldus Bob, die vorig jaar als navigator de samenwerking met Weder aanging. "Ik ken Hans al wat langer, ik ben eigenaar van De Snackerij in Heerhugowaard en Hans komt hier geregeld in de zaak. Ik verzorg de catering voor zijn bedrijf. Passie voor de autosport zorgde voor een klik. Altijd als we elkaar zagen ging het over autosport en rally rijden. Hans had al heel wat jaren ervaring als coureur en vroeg me of ik niet zijn navigator wilde worden. Ik ben de uitdaging aangegaan . We zijn dit jaar Nederlands kampioen geworden en in Europa hebben we ook succes behaald."

ADRENALINE" We genoten van de adrenaline van het racen, maar ook hadden we lol en waren geconcentreerd wanneer dat nodig was. "

Het duo kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen waarin ze het succes willen evenaren. Bob: "De rol van navigator is best belangrijk, het was even wennen maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Al is mijn doel later ook als coureur deel uit maken van het Team Hans Weder, maar komend seizoen kan hij nog op me rekenen hoor haha".

Zijn rallyvriend Weder kent de ambities van zijn navigator. "Bob is een prima navigator gebleken. Hij moet uiteraard nog wel wat leren want het is een onderdeel waarbij ervaring belangrijk is. Ook weet ik dat hij ooit zelf een rallyauto wil rijden. Het zou prachtig zijn als we dat in hetzelfde team kunnen doen. Maar de autosport is een dure sport, daarom koesteren we onze sponsors. We filosoferen samen ook wel eens hoe we sponsors kunnen bereiken waarmee we als team nog groter kunnen worden. We hebben daar echt wel ideeën over. Misschien dat de prestaties en filosofie sponsors over de streep trekt zodat we onze ambities kunnen waarmaken", aldus Hans die in Langedijk een rondvaartbedrijf bezit en in Heerhugowaard eigenaar is van Interflame, een bedrijf gespecialiseerd in brandbeveiliging en opleidingen. Het tweetal roemt ook hun vaste monteur Martijn die mede verantwoordelijk is geweest voor het succesvolle jaar.

STRANDRACE IJMUIDEN Hans: "Ons eerste doel is de Strandrace in IJmuiden. Die wordt gehouden in het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 maart. Voor fans en sponsors is dat de ultieme plek om te zien hoe machtig rallyrijden is. Er is daar een VIP-achtige ruimte waar we iedereen kunnen ontvangen . Aan het strand van IJmuiden moet de basis gelegd worden van een nieuw en goed sportjaar.

"Informatie over Rallyteam Hans Weder en de sponsormogelijkheden is te verkrijgen via 06-27470590. Raceliefhebbers die zich graag willen aansluiten bij Rallyteam Hans Weder, bijvoorbeeld als monteur of verzorger, zijn ook welkom.