• Ismael Hamdaoui was met drie doelpunten de Man of the Match.

    Sander Kaaij

FC Marlène bekert verder

HEERHUGOWAARD Onder meer drie goals van Ismael 'Hitman' Hamdaoui en cruciale reddingen van keeper Peter Rozenbeek zorgden er vrijdag voor dat FC Marlène de kwartfinales voor de KNVB-beker bereikte. Er werd een 4-3 overwinning op ASV Lebo geboekt.

In september van dit werd er reeds voor de competitie door de ploegen tegen elkaar gespeeld. Lebo wist toen in de laatste minuut een 3-1 achterstand om te buigen in een 3-3 gelijkspel.

De opening van de score kwam afgelopen vrijdag op naam van Ismael, die Lebo-keeper Doest uitspeelde. Al na twee minuten maakte ASV Lebo weer gelijk.

Keeper Peter Rozenbeek stopte vlak voor de rust een penalty en behoedde de Heerhugowaardse zaalvoetballers er zo voor dat ze met een achterstand de kleedkamer in gaan.

De tweede helft begon niet geheel florissant voor FC Marlène, na anderhalve minuut zette ASV Lebo 1-2 op het scorebord. De Heerhugowaarders schrokken niet en lieten daarna hun beste voetbal zien. Issy Hamdaoui zorgde met zijn tweede goal van de avond voor een gelijke stand. Het derde doelpunt van de goalgetter zette Marlène weer op voorsprong. Een voorsprong die door Youri Akkerman werd uitgebreid naar twee doelpunten verschil.

ASV Lebo nam bij deze 4-2 achterstand extra risico's, maar Marlène verzuimde het om de wedstrijd voortijdig tot een beslissing te brengen.

De Heerhugowaardse ploeg hield uiteindelijk wel stand tot het einde en mag dus verder bekeren. Reyes Man of the Match werd de hattrick scorende Ismael Hamdaoui.

Vrijdag 8 december treedt FC Marlène weer aan in de eredivisiecompetitie. De Heerhugowaardse ploeg won de eerste vijf duels in de Eredivisie Zaalvoetbal niet, maar na zeges op ZVV Volendam en Wsv/FSG Academy heeft de ploeg de aansluiting gevonden bij de middenmoot. Vrijdag speelt de ploeg van coach Anand Jagdewsing uit tegen FC Eindhoven. Het volgende thuisduel is op vrijdag 15 december tegen GZV Watergras. Deze wedstrijd begint om 21.30 uur.