• WPW kan na een hulpvraag een maatje zoeken om samen boodschappen te doen.

    Pixabay

Nieuwe dienst bij Wonen Plus Welzijn Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD Wonen Plus Welzijn Heerhugowaard krijgt er een nieuwe dienstverlening bij onder de naam 'Vriendschappelijk huisbezoek'.

"Net als in Langedijk gaan we abonnees helpen die gezelschap van een vrijwilliger wensen", aldus Jaleesa Sax, welzijnsconsulente bij Wonen Plus Welzijn. Op dit moment worden vrijwilligers geworven hiervoor.

VRAAG Jaleesa merkte dat er een groeiend aantal vragen van abonnees bij WPW binnen kwam.

"Mensen vroegen naar iemand die mee wilde fietsen op de tandem, en, iemand die slechtziend was wilde graag dat een vrijwilliger mee ging een broek kopen. Deze hulpvragen konden wij niet uitzetten naar andere organisaties."

Zo ontstond het idee voor de nieuwe dienstverlening. Ook het meegaan met boodschappen doen omdat iemand niet bij het bovenste schap in de supermarkt kan behoort tot de mogelijkheden.

NETWERK "We gaan eerst kijken of de abonnee het op kan lossen binnen het eigen netwerk. Is dat niet het geval, dan gaan we een match zoeken.

Als mensen lid van ons worden kunnen we ze één keer in de maand een maatje aanbieden." Daarbij is het van belang dat de vrijwilliger zelf ook affiniteit heeft met hetgeen waar hij/zij ondersteuning bij biedt.

MATCH "We proberen de perfecte match te maken", vertelt Jaleesa. "Als de vrijwilliger van wandelen houdt in de natuur, en de abonnee ook, gaan we dat koppelen." De vraag kan dus heel uiteenlopend zijn.

De duur van de ondersteuning wordt afgestemd op de behoefte van de abonnee.

CONTACTEN "Er zijn zoveel mensen, ook in Heerhugowaard, die geen of weinig contacten hebben. Voor deze groep mensen kan de dienstverlening veel betekenen!"

Abonnees van WPW (vanaf 55 jaar kan iemand lid worden) kunnen zich hiervoor aanmelden door te bellen naar het servicepunt van WPW: 072-57 171 70. Of per mail: heerhugowaad@wonenpluswelzijn.nl