• PostNL

Zeven brievenbussen weg in Enkhuizen

ENKHUIZEN PostNL past vanaf eind februari in gemeente Enkhuizen het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk. De brievenbussen die worden verwijderd staan bij Westeinde 103, Oosterdijk 44, Cromhoutstraat 5, Kalksteiger 2, Havikshoek 15, Sebastiaan Centenweg 79 en Piet Smitstraat 1. 

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet  voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houdt PostNL rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Vanaf 23 februari 2019 voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Noord-Holland Noord door. In de gemeente Enkhuizen blijven 10 brievenbussen en verdwijnen er 7 brievenbussen. De aanpassingen zijn 23 maart 2019 uitgevoerd. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.