• Scène uit Gek van Oranje.

    Pief Weyman

Win kaarten voor 'Gek van Oranje'

ALKMAAR Lezers van deze krant kunnen elke week vrijkaarten winnen voor een nieuwe film bij Vue Alkmaar. Geef antwoord op de volgende vraag en trakteer je partner, beste vriend of een familielid op een avondje 'Gek van Oranje': Welk Zuid-Afrikaans instrument klinkt op de tribunes?

Ga naar www.vuecinemas.nl/alkmaarsweekblad en vul het juiste antwoord op deze vraag in.

Het is zomer 2010 en Nederland blijft maar scoren tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De vuvuzela's klinken steeds luider. De Oranjefans dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze licht verhitte gemoedstoestand worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven, om na vier weken – als het carnaval van het WK voorbij is – nooit meer dezelfde te zijn. Gek van Oranje is een feelgood mozaïekfilm, die zich afspeelt tijdens die paar weken dat Nederland zijn doe-maar-gewoon mentaliteit van zich afschudt en opgaat in de totale Oranjegekte.

Vanaf deze week is bij Vue Alkmaar ook te zien: Black Panther, Bob de Bouwer – Mega Machines en The Shape of Water.

In Black Panther keert T'Challa terug naar Wakanda - een technologisch hoog ontwikkeld Afrikaans schaduwland - waar hij de troon denkt te bestijgen, maar een rivaal brengt het land en de wereld in gevaar.

Scoop, Muck en Liftie zijn er helemaal klaar voor om Bob de Bouwer te helpen met de grootste klus die hij ooit heeft gedaan: een dam bouwen en een oude steengroeve veranderen in een waterreservoir.

The Shape of Water speelt zich af tijdens de Koude Oorlog. In een verborgen overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa gevangen in een leven van isolatie. Haar leven verandert als zij en collega Zelda een geheim experiment ontdekken.