• De hoofdrollen in Downsizing zijn voor Matt Damon en Kristen Wiig.

    Paramount Pictures

Win kaarten voor 'Downsizing'

ALKMAAR Lezers van De Koerier kunnen elke week vrijkaarten winnen voor een nieuwe film bij Vue Alkmaar. Geef antwoord op de volgende vraag en trakteer je partner, beste vriend of een familielid op een avondje 'Downsizing': Hoe klein worden Paul en Audrey Safranek? Ga naar www.vuecinemas.nl/alkmaarsweekblad en vul het juiste antwoord op deze vraag in.

In Downsizing ontdekken Noorse wetenschappers hoe ze als oplossing voor overbevolking mensen kunnen laten krimpen tot een lengte van bijna dertien centimeter. Het plan is om dit in 200 jaar tijd wereldwijd in te voeren. Al snel komen mensen erachter dat ze in een miniatuurwereld meer waar voor hun geld kunnen krijgen. In de hoop op een beter leven besluiten de alledaagse Paul Safranek (Matt Damon) en zijn vrouw Audrey (Kristen Wiig) hun gestreste bestaan in Omaha achter zich te laten om zich klein en fijn te vestigen in een nieuwe miniatuurgemeenschap - een beslissing die tot levensveranderende avonturen leidt.

Bij Vue Alkmaar draait deze week ook DIEP in de zee, Maze Runner: The Death Cure en Padmaavat (Bollywood). 'DIEP in de zee' gaat over eigenwijze octopus Diep. Hij leeft verborgen in een grot op de bodem van de oceaan, samen met een heleboel andere zeedieren. De mensheid heeft de aarde al lang verlaten en het land is onder water komen te staan.

In de finale van de Maze Runner-saga leidt Thomas zijn groep ontsnapte Laarders op hun laatste en gevaarlijkste missie tot nu toe.

Padmaavat is een Bollywoodfilm dat zich afspeelt ten tijde van het Middeleeuwse Rajasthan. De beeldschone koningin Padmavati woont met haar koning in een welvarend fort met haar onderdanen. De vrede wordt ruw verstoord wanneer de zelfzuchtige maar ambitieuze sultan Alauddin hoort over de schoonheid van Padmavati.