• Ali B speelt Hassan in de film Patser.

    Dutch FilmWorks

Win kaarten voor de film 'Patser'

ALKMAAR Lezers van deze krant kunnen elke week vrijkaarten winnen voor een nieuwe film bij Vue Alkmaar. Geef antwoord op de volgende vraag en trakteer je partner, beste vriend of een familielid op een avondje 'Patser': 'In welke plaatsen wordt de bendeoorlog uitgevochten?

Ga naar www.vuecinemas.nl/alkmaarsweekblad en vul het juiste antwoord op deze vraag in.

Patser gaat over de waanzinnige trip van vier vrienden die ervan dromen om te leven als echte maffioso. Living the good life met snelle patserbakken, dikke villa's, het snelle geld en respect.

Als het viertal de kans krijgt om een grote cokedeal te sluiten gaat het totaal mis en ontstaat er een bendeoorlog die in Amsterdam, Antwerpen en Marokko wordt uitgevochten. De brute Hassan Kamikaze (Ali B) kent geen grenzen om deze oorlog te winnen, maar ook de maffioso Julmar (Werner Kolf) en zijn handlangers (Adje en Hef) zijn niet van plan de strijd te verliezen.

De vier vrienden worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Saïd Boumazoughe en Junes Lazaar. Overige rollen zijn voor Nabil Mallat, Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Vic De Wachter, Noureddine Farihi, Matthijs van Nieuwkerk en Eric Corton.

Vanaf deze week draait bij Vue Alkmaar ook 12 Strong, The Post en Early Man.

THE POST The Post is gebaseerd op de onthulling van de Pentagon Papers, geheime documenten over de Vietnam-oorlog. Als Daniel Ellsberg tot de ontdekking komt dat het Amerikaanse volk wordt voorgelogen, staat hij voor een enorm dilemma: het openbaar maken, of het verzwijgen in het belang van de nationale veiligheid.

Katharine Graham, Amerika's eerste vrouwelijke krantenuitgever van The Washington Post samen met haar redacteur Ben Bradlee zetten alles in het werk om de documenten te publiceren na een verbod van de regering.