• Marvel's Black Panther volgt het verhaal van T'Challa.

    Matt Kennedy/Marvel Studios

Win kaarten voor Black Panther

ALKMAAR Lezers van het Alkmaars Weekblad kunnen elke week vrijkaarten winnen voor een nieuwe film bij Vue Alkmaar. Geef antwoord op de volgende vraag en trakteer je partner, beste vriend of een familielid op een avondje 'Black Panther': Hoe heet de fictieve Afrikaanse natie, thuisland van de Black Panther? Ga naar www.vuecinemas.nl/alkmaarsweekblad en vul het juiste antwoord op deze vraag in.

Marvel's Black Panther volgt het verhaal van T'Challa, die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Zijn moed als koning en -Black Panther- wordt alleen op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook de rest van de wereld in gevaar brengt. Geconfronteerd met verraad en gevaar moet de jonge koning zijn bondgenoten verenigen en zijn krachten inzetten om zijn vijand te verslaan en de veiligheid van zijn volk te waarborgen.

Verder draait deze week bij Vue: Ted & Het Geheim van Koning Midas, Fifty Shades Freed en Maze Runner: The Death Cure.

In de animatiefilm Ted & Het Geheim van Koning Midas reist Ted Stones naar Las Vegas voor een presentatie van archeologe Sara Lavroff. Ze heeft bewijs gevonden van het bestaan van de Halsketting van Midas, de mysterieuze koning die volgens de mythe alles wat hij aanraakte in goud liet veranderen.
De hereniging met Sara wordt verstoord wanneer een rijke slechterik haar ontvoert, om zo de talisman te vinden die oneindige rijkdom kan brengen. Samen met zijn vriendjes Belzoni de papegaai en Jeff de hond begint Ted aan een reis rond de wereld om Sara te redden. Onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden, maar ook nieuwe vijanden.

In de epische finale van de Maze Runner-saga leidt Thomas (Dylan O'Brien) zijn groep ontsnapte Laarders op hun laatste en gevaarlijkste missie tot nu toe.