• De 89 jarige Toos Nijman in opperste concentratie

    Theo Annes

Waardse sjoelers vieren 89-jarige verjaardag van 'hun Toos'

HEERHUGOWAARD Het was deze week een bijzondere avond bij de Waardse Sjoelvereniging. Toos Nijman vierde haar verjaardag. Nu gebeurt het wel vaker dat leden een verjaardag op de clubavond van hun vereniging vieren. Bijzonder was het in dit geval dat Toos haar 89e (!) verjaardag vierde, en daar werd door de andere sjoelers van de club terecht even bij stilgestaan.

Wilfred van den Hoven

CAYASTA "Toos is het oudste lid van de Waardse Sjoelvereniging,", zo vertelt Cayasta Schepers, voorzitter van de vereniging die haar clubavond op de dinsdag in de Swan heeft. "Toos is 89 en sjoelt al héél lang, zeker al 25 jaar Het is een spontane en lieve vrouw.", aldus Cayasta. "Eén van Toos dochters sjoelt soms mee op de dinsdagavond. En een andere dochter brengt en haalt haar. Zo kan Toos dus iedere week sjoelen.Ze kan met iedereen goed opschieten en heeft altijd belangstelling voor het wel en wee van iedereen hier op de club. Ze vindt het zo mooi als ze 100 punten scoort,dat is elke keer haar streven. "In ieder geval weer een pootje" zegt ze dan blij.", aldus voorzitter Cayasta.

BARNEVELD Afgelopen weekend deden elf leden van de Waardse Sjoelvereniging mee aan selectiewedstrijden voor het Nederlands Kampioensschap (NK) dat op 20 april in Barneveld wordt gehouden. Met nog een plaatsingswedstrijd te gaan staan vijf Waardse sjoelers er uitstekend voor zich te plaatsen voor dat NK.

Voor meer informatie: www.dewaardsesjoelvereniging.nl