• De nichtjes Sandra Blokdijk van Spirit en Trudi Hand van het Ritmisch Koor uit De Noord dirigeren ieder hun eigen koor tijdens het PassieConcert.

    Dionysiuskerk

Waardse nichtjes vormen dirigentenduo bij Passieverhaal in Dionysiuskerk

HEERHUGOWAARD Twee Heerhugowaardse koren geven op zondag 25 maart een concert rond het Passieverhaal in de Dionysiuskerk aan de Middenweg 248 in Heerhugowaard.

Het concert rond het Passieverhaal vindt plaats in het kader van het 150-jarig bestaan van de Dionysiusparochie. Uiteraard zingt het koor Spirit, dat zijn thuisbasis heeft in de kerk aan de Middenweg. Dit jaar zingt het Ritmisch Koor uit De Noord mee in de Waardse variant van het verhaal dat het lijden van Jezus Christus als uitgangspunt heeft. Het belooft een unieke avond vol muziek te worden. Het Passieverhaal wordt door meerdere mensen verteld en omlijst met liederen uit de popmuziek, en het eigen repertoire van beide Heerhugowaardse koren. 

Het concert rond het Passieverhaal is een vervolg op het zeer succesvolle concert van twee jaar geleden. Toen zong een groot projectkoor in de volle Dionysiuskerk. Dit jaar zetten Spirit, onder leiding van Sandra Blokdijk, en het Ritmisch Koor, met dirigente Trudi Hand, zich samen in. Bijzonder is het dat de beide dirigentes nichtjes van elkaar zijn die in Heerhugowaard wonen. De familieband maakt het concert voor Trudi en Sandra extra speciaal.

Beide koren hebben al eerder samen een kerstconcert gegeven. Het concert in de Dionysiuskerk begint op zondag 25 maart om 19.00 uur. De kerk is open vanaf 18.30 uur. Na afloop is er gratis koffie en thee met een koekje. Toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden.