• DJ RCG achter zijn draaitafel.

    Aangeleverd

Waardse DJ RCG naar landelijke DJ Kampioenschappen

HEERHUGOWAARD De jonge Heerhugowaardse DJ RCG staat in de finale van de Officiële Nederlandse DJ Kampioenschappen.

De 16-jarige Heerhugowaardse Roy Gortzak alias DJ RCG is na het behalen van de voorrondes door naar de finale van de Officiële Nederlandse DJ Kampioenschappen in de categorie Junior DJ's die worden gehouden op zondag 10 december in Landgraaf.

Tijdens de Officiële Nederlandse DJ Kampioenschappen strijden drie categorie DJ's voor de felbegeerde titel Beste Nederlandse Discjockey 2017. In een van de voorrondes eindigde Roy op de derde plaats en bemachtigde daarmee en plek in de finale in de Categorie Junior DJ's. Al van kleins af aan was Roy altijd al bezig met muziek. Op zijn negende begon hij met gitaarspelen en ging al gauw over op de elektrische gitaar. Dit ging hem goed af. Toen Roy op zijn dertiende een draaitafel kreeg, werd de gitaar aan de kant gezet en begon hij met het mixen van muziek. In razend tempo ontwikkelde de jonge Heerhugowaarder zijn eigen stijl en kocht hij nieuwe apparatuur om verder te groeien in zijn DJ-technieken.

WEDSTRIJDEN Na een aantal DJ en produceerlessen, kreeg Roy de smaak te pakken en startte hij met het inschrijven voor DJ wedstrijden. Mixtream, Zomerpop, Fade-In, Alkmaar CrossOverstad, Alphense Jaarmarkt, Dicky Woodstock en nog vele andere DJ wedstrijden waarbij Roy alias DJ RCG in de finale terechtkwam of een finale als winnaar behaalde. Ook draaide hij al op meerdere evenementen, feesten en festivals en kreeg hij de ene boeking na de andere. Dit proefde naar meer en daarom besloot Roy tot de inschrijving voor de Officiële Nederlandse DJ Kampioenschappen.

De finalewedstrijden van de kampioenschappen worden op zondag 10 december gehouden in Het Streeperkruis in Landraaf (LI) waar in totaal negen DJ's zullen strijden om de felbegeerde titel. Meer weten over DJ RCG? Kijk dan op zijn eigen website www.djrcg.com.