• aangeleverd

Volkstuinhuisje in Langedijk afgebrand

LANGEDIJK Op volkstuinencomplex van Volkstuin Vereniging Langedijk is vrijdagavond een huisje in vlammen opgegaan.

Een oplettende, niet in dienst zijnde, rechercheur in opleiding was toevallig ter plaatse en vertelt aan De Koerier wat zich daar rond die tijd afspeelde. "Op vrijdagavond 23 november reed ik, net na het moment dat de vlammen uit het dak sloegen, met de auto de Potjesdam op. En daar liepen twee jongens mijn auto tegemoet. Ik stelde het tweetal een paar simpele vragen, zonder hen op de brand te wijzen. Ze verklaarden wat gegeten te hebben bij de Jeu de Boules-baan. Al snel werd het hen te heet onder de voeten en meldden de jongens dat zij niets hadden gedaan. Na de vraag wat ze niet gedaan zouden hebben sloegen ze op de vlucht. Ze renden naar de Oostelijke Randweg, staken de weg over en via het houtsnipperpad bereikte het duo de woonwijk. Ik ben er achteraan gegaan en liet ze weten dat ik alleen met hen wilde praten. Maar hier gaven ze geen gehoor aan."

Volgens deze rechercheur in opleiding annex de getuige is er sprake van op heterdaad betrapt zijn. "Bij navraag bij de eigenaar van de Jeu de Boules-baan bleek geen van die jongens daar geweest te zijn. Helaas is het tweetal de dans ontsprongen. Ik hoop dat het signalement dat ik kan geven, uiteindelijk zal leiden tot de opsporing van deze jongens zodat ze verhoord kunnen worden."

Volgens de getuige zagen deze van Nederlandse afkomstige circa 16-jarige jongens er als volgt uit: de eerste verdachte had krullend roodachtig haar en droeg een bril. Zijn postuur was tenger, ca. 1.75 m lengte. Hij was gekleed in een lichtgrijze joggingbroek en een trui met lichte capuchon en daaroverheen een donkere korte jas. De tweede verdachte had donkerbruin kort haar, zijn pony naar voren dragend. Zijn lengte was eveneens ca. 1,75 m met een ietwat gezet postuur. Hij droeg donkere kleding, een zwarte of donkerblauwe parka met capuchon. Kent u de vermoedelijke daders, heeft u tips, laat het weten aan de politie.