• Sebastiaan Bonte.

    Atletiekunie

Vijf podiumplaatsen bij NK Indoor junioren

APELDOORN Op zaterdag 9 en zondag 10 februari vond in Apeldoorn het Nederlands Kampioenschap Indoor voor junioren plaats. Atletiekvereniging Hera werd vertegenwoordigd door vijf jongens en vier meisjes. Sebastiaan Bonte wist als eerste jaars junioren B het zilver op te eisen bij het onderdeel kogelstoten, door in zijn laatste poging de kogel naar 16,32 meter te stoten. Romello Christiaan en Koen Hoedjes, beiden junioren B, wisten zich helaas niet te plaatsen voor de finale van de 60 meter. Dat lukte Romello wel op de langere sprint over 200 meter. In de serie liep hij een tijd van 23,00 seconden, in de finale was hij een fractie langzamer 23,23 seconden, toch leverde dit hem een fraaie derde plaats op.

Op de 800 meter wisten zowel Lars Philipsen (jun B) en Jeff Tesselaar (jun B) hun serie te winnen, in respectievelijk 2.02,04 en 2.01,54 minuten. Waarbij Tesselaar de snelste tijd realiseerde van alle deelnemers. Het was dan ook niet vreemd dat hij in de finale van de 800 meter met de kopgroep meeging. Dit pakte echter verkeerd uit en hij eindigde in een zesde tijd (2.03,09). Lars Philipsen, wist door een zeer goede eindsprint het brons te pakken, met een verschil van slechts tweehonderdste met de nummer vier , zijn tijd 2.01,56.

Bij de dames werd Noor Kuilboer (jun A) op de 1500m keurig tweede in een tijd van 4.51,77 minuten. Maar het verschil met de winnaar was slechts twee-tiende en dan is het jammer dat je niet op de hoogste trede mag plaats nemen. Op de 800 meter werd Noor in de finale vierde in een tijd van 2.21,78 minuten. Femke Jonker (jun B) wist op het onderdeel hink-stap-springen het brons te veroveren met een afstand van 11,09 meter.

Leonie Keppel (jun A) werd zesde op het onderdeel kogelstoten met een afstand van 11,32 meter. Nieuwkomer Julia Jongejeugd (jun B) is een aanwinst voor de vereniging, zij werd ook zesde bij het hoogspringen, met een hoogte van 1,61 meter.