• José, Natalie, Celina, kleine Nora en mevrouw Bremer (vlnr)

    Celina Kamst

Vijf generaties vrouwen in de familie

HEERHUGOWAARD Ruim twee jaar geleden wist de familie Bremer/Kamst/Zoet/De Herdt al een plekje te bemachtigen in De Koerier. Want met de geboorte van zoontje Ryann de Herdt was er officieel sprake van vijf generaties. Maar niet voor niets prijkt de familie nu met trots op de voorpagina. Want de komst van dochtertje Nora heeft ervoor gezorgd dat de familie nu officieel bestaat uit vijf generaties vrouwen.

Vijf generaties is al heel speciaal, maar vijf vrouwen op een rij is helemaal bijzonder. Celina Kamst-Bremer (67) uit Heerhugowaard meldt met trots dat haar kleindochter José voor de tweede keer moeder is geworden en wel van dochter Nora. "Twee jaar terug woonde José met haar partner Kenny de Herdt in Wilrijk bij Antwerpen. Speciaal voor de bevalling kwam ze naar Nederland om tijdelijk te verblijven bij haar moeder Natalie Zoet-Kamst. In het ziekenhuis in Alkmaar beviel ze van zoon Ryann. Door zijn geboorte kwam de teller te staan op vijf generaties.

Twee jaar later, het gezin van kleindochter José, woont inmiddels in Hoboken bij Antwerpen, was er dan nu de bevalling van de kleine Nora. En dit heeft er voor gezorgd dat de familie niet alleen bestaat uit vijf generaties, maar ook uit vijf generaties vrouwen.

Even de feiten op een rij. De moeder van Celina Kamst is mevrouw Bremer-Ancerowicz. Ze is inmiddels 96 en woont nog geheel zelfstandig in Den Helder. Maar ze staat op de wachtlijst van de Raatstede en hoopt dat een dezer dagen een berichtje krijgt dat ze kan verhuizen naar Heerhugowaard. Daar wonen dus ook Celina Kamst (67) en haar dochter Natalie Zoet-Kamst, 45 jaar. José Zoet is 24 jaar en geboren en getogen in Heerhugowaard en moeder van zoon Ryann en dochtertje Nora.