• ANP

Vernieuwde dienstregeling bussen Connexxion

HEERHUGOWAARD Met ingang van zondag 22 juli start de nieuwe dienstregeling van de bussen van Connexxion in de regio Noord-Holland.

Dit heeft ook gevolgen voor diverse lijnen in de regio Alkmaar. Bij de start van de nieuwe concessie gaat Connexxion ook lijnkleuren gebruiken.

Op veel lijnen gaan ritten op andere en extra tijden rijden, maar er vervallen ook enkele buslijnen in de regio.

Connexxion geeft aan dat ze ook inzet op verbetering van service en informatievoorziening naar de reizigers toe. De genoemde lijnkleuren zullen niet alleen op de bussen te zien zijn, maar ook op de halteborden en de lijnennetkaart.

Tussen Station Alkmaar en Heerhugowaard reis je voortaan met de nieuwe lijn 162. Deze lijn rijdt overdag twee keer zo vaak: vier keer per uur en in de avonden en op zondag twee keer per uur. In Heerhugowaard rijdt lijn 162 tot halte Icaruslaan. Van en naar Heerhugowaard-Noord kun je gebruik maken van lijn 160. Lijn 9 - Alkmaar Station - Oudkarspel - rijdt voortaan onder een ander nummer: lijn 169. De frequentie in de ochtend- en middagspits buiten schoolvakanties wordt verhoogd tot vier keer per uur en in de vroege ochtend op werkdagen worden er extra ritten gereden. Lijn 10 - Alkmaar Station - Oudorp - Langedijk - Heerhugowaard - rijdt voortaan het traject Station Alkmaar – St. Pancras Kerkplein. Lijn 10 rijdt de gehele week één keer per uur over het gehele traject, aangevuld tot twee keer per uur in de ochtend- en middagspits. Hiermee krijgt St. Pancras weer een busverbinding in het weekend en in de avond. Van en naar Broek op Langedijk reis je voortaan met lijn 169. Van en naar Heerhugowaard reis je via Alkmaar.

Lijn 160 = Alkmaar Station - Heerhugowaard - wijzigt nagenoeg niet. Hetzelfde geldt voor Buurtbus 409 - Obdam - Ursem - Heerhugowaard. Lijn 734 Overstapper Alkmaar Station - St. Pancras komt te vervallen. Je reist voortaan met lijn 10.

Een overzicht van alle routewijzigingen en lijnaanpassingen is te vinden op www.connexxion.nl/wat-gaat-er-veranderen/1471. Voor reizigers in de regio werpt dit gevarieerde aanbod soms drempels op en niet iedereen is op de hoogte van de mogelijkheden. Daarom introduceert Connexion 'Overal': hét mobiliteitsplatform voor reizen in Noord-Holland. Lees meer hierover op www.connexxion.nl/overal.