• Theo Annes

Tunnelrave bovenaan in top tien van mijlpalenlijst Westfrisiaweg

REGIO Het idee voor de Tunnelrave, een dancefeest onder één van die nieuwe viaducten in de vernieuwde Westfrisiaweg, is bovenaan de top tien gekomen van ideeën voor het vieren van het gereedkomen van de Westfrisiaweg.

Dat is het resultaat van de inventarisatie die de jury van het Mijlpalenproject van de Westfrisiaweg onlangs maakte. Provincie Noord-Holland en wegenbouwer Heijmans hadden bewoners van het Westfrisiaweg-gebied, van Heerhugowaard tot Enkhuizen gevraagd om ideeën te leveren hoe je beste kon vieren dat delen van de nieuwe weg definitief klaar zijn. Het 'Mijlpalenproject' noemen ze dat. Telkens als er een deel van de weg kan worden opgeleverd, is dat reden voor een feestje, dat is de idee.

En de ideeën voor feestjes en reacties kwamen er volop. De jury van provincie, bouwer én inwoners van de regio stelde daarvon een Top 10 samen. En daarbij zijn soms meerdere ideeën gecombineerd.

Bovenaan in de Top 10 dus het idee voor de Tunnelrave: een muziekfeestje in een mooi galmend viaduct. Dat kun je volgens de jury goed combineren met de ideeën voor een Concerttour, Drive-inn bios, Gedicht schilderen en Tunnelgalm.

Waar en wanneer het idee wordt uitgevoerd is afhankelijk van een geschikte locatie en hoe de initiatiefnemers het plan zouden willen uitvoeren; ('een buitenfeestje vraagt natuurlijk ook liefst mooi weer'). Dat geldt ook voor mogelijk uit te voeren andere ideeën uit de Top 10.

TOP 10 MIJLPALEN 1. Tunnelrave; 2 Hardloopwedstrijd op de route (met meerdere ideeën die daar aan te haken zijn); 3. Fietstoertocht Westfrisiaweg (in combi met Ploegentijdrit); 4. Goud voor West-Friesland (Topschaatser op skeelers vooruit in lange optocht naar een feestje); 5. Defilé van mens en materieel (in combi met Foodtruck festival of Nachtmarkt idee); 6. Lichtjestocht; 7. Nachtmarkt; 8. Schildering fietstunnel; 9. Verleden heden en toekomst op de Westfrisiaweg (combi met bustocht, optocht bijzondere voertuigen) en 10. Drive-inn bioscoop.

Half april hoopt de Mijlpalen organisatie het programma van het Mijlpalenfeest bekend te maken.