• Michel Bes

Trotse aanvoerder van BOL

BROEK OP LANGEDIJK "Mijn hoogtepunt bij BOL is toch wel het bereiken van de 1e klasse. De foto van het kampioenschap hangt nog steeds in de woonkamer en elke keer als ik er naar kijk, krijg ik nog steeds een lach op mijn gezicht. Een dorpsclub tussen al die betalende clubs in de 1e klasse en dan zo goed presteren. Ik geniet gewoon elke keer van het gehele team."

Wilfred van den Hoven

VRIJWILLIGERS Aanvoerder René Rootlieb is met zijn 39 jaar een van de belangrijke krachten in de huidige selectie van de club uit Broek op Langedijk. Ook dit seizoen trekt BOL de aandacht met prima prestaties.. "Natuurlijk hebben we een goede mix van ervaren jongens en talenten, een hechte groep en een trainer die voor de juiste balans op de trainingen en in het veld zorgt. Dat heeft bijgedragen dat we kampioen werden van de tweede klasse. Maar zonder de vrijwilligers binnen de club hadden we dit niet bereikt. Zij zorgen er voor dat er gezelligheid in de kantine is, dat de shirtjes gewassen worden, kleedkamers schoon zijn en de velden goed zijn." Het tekent de instelling en het sociale karakter van BOLs laatste man die in het maatschappelijk leven docent aardrijkskunde is op het jan aerentz . De carriere van Rootlieb begon overigens bij Westfriezen in Hoorn. Op zijn 12e verhuisde hij naar Alkmaar en werd lid van Vrone. Hij debuteerde in 1998 als A-junior en speelde later bij Kolping Boys. Eenmaal terug bij Vrone genoot hij van het speciale karakter bij de club uit Sint Pancras.

DORPSCLUB "Uit die tijd herinner ik me vooral de grote onderlinge betrokkenheid. Daardoor boekten we veel succes." Na een ernstige kruisbandblessure was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Hij vond die bij BOL dat met Rootlieb uitgroeide tot één van de best voetballende teams in de regio. "Sinds 2012 speel ik hier. Het zaterdagvoetbal trok mij. BOL is een echte dorpsclub. En dat maakt de prestatie ook zo bijzonder. Wanneer we nu bij een club uit de 1e klasse komen, dan kijken we onze ogen uit. Er zijn nu ineens persconferenties, aparte ruimtes voor spelers, een grote technische staf en een selectie voor het 1e van 22 man . Zowel bij Vrone als BOL is de gedachte vooral doe maar gewoon." Bij de zaterdagclub werd René in zijn eerste jaar ongeslagen kampioen. "Ook hier trof ik een hechte groep. Velen doen iets voor de club en iedereen kent elkaar." Sport was de aanvoerder trouwens al vanaf zijn jeugd meegegeven. "Mijn vader heeft als linksback gevoetbald bij Alcmaria Victrix en bij Westfriezen. Mijn moeder deed aan handbal.De weekenden stonden en staan nog steeds in het teken van het voetbal. In de jeugd speelde ik op zaterdag mijn wedstrijdjes en op zondag ging ik met mijn vader mee. Daarnaast is mijn vader AZ fan en mijn moeder een zeer fanatiek Feyenoord supporter. Dus we waren, helaas voor mijn zusje, de meeste tijd met voetbal bezig. Nu nog steeds zijn mijn ouders mijn trouwste fans. Elke uit- en thuiswedstrijd zijn zij aanwezig."

COMPETITIE René hoopt op een goed slot van de competitie. "De jonge jongens met hun kwaliteiten en de ouderen met hun ervaring. Plezier en presteren kunnen wel degelijk hand in hand. Ik ben dankbaar dat ik er nog steeds deel van mag uitmaken. Ik voel me een trotse aanvoerder van een mooie club."